Tovább nőnek a kiskereskedelmi eladások az Egyesült Államokban

Szerző: trademagazin Dátum: 2010. 10. 15. 15:40

Szeptemberben 0,6%-kal növekedtek a kiskereskedelmi eladások a tengerentúlon – jelentette az amerikai kereskedelmi tárca péntek délután. A friss adat kellemes meglepetést jelent, mivel az elemzői konszenzus 0,4%-os havi növekedést vetített előre.

Ez sorozatban már a harmadik havi alapon számított növekedés. Úgy tűnik, beigazolódtak a közgazdászok feltevései, miszerint az árengedményeknek és akcióknak köszönhetően tovább élénkült a kereslet.

A vártnál jobb szeptemberi adat mellett kedvező hír, hogy a kereskedelmi tárca javította az augusztusi forgalmi adatot (a korábbi 0,4%-os növekedésről 0,7%-ra).

Örömteli hír továbbá az is, hogy a feldolgozóipar hangulatát jelző New York-i Fed index értéke 4 hónapos csúcsra ugrott.

A foglalkoztatási kilátások is javultak sorozatban már a harmadik hónapban.

A friss jelentésből az is kiderül, hogy a megkérdezett cégek 35%-a szerint javultak az üzleti körülmények az elmúlt egy hónapban, míg 20%-uk vélekedik ellentétesen.

A feldolgozóipari vállalatok optimistábban tekintenek a jövőbe is: a válaszadók fele szerint tovább javul majd a környezet – közli a portfolio.hu.


Kapcsolódó cikkeink