Törley: aranyérem Berlinben is

Szerző: trademagazin Dátum: 2010. 03. 29. 00:09

Berlinben idén február 4-7. között került megrendezésre a 16. Berliner Wein Trophy nemzetközi borverseny. A megmérettetésen a zsűri több mint 3.000 mintát kóstolt meg és összesen 1136 érmet osztottak ki (32 nagyarany, 821 arany és 283 ezüst).

A nevezett magyar termékek közül összesen kettőt tüntettek ki aranyéremmel. Ezek közül az egyiket a Törley cégcsoporthoz tartozó György-Villa Pincészet 2007-es évjáratú György-Villa Collection Villányi Merlot bora nyerte el.
A villányi Merlot a György-Villa borcsalád egyik vörös alappillére. Az érett szőlőnek, ill. a fahordós és palackos érlelésnek köszönhetően egy gyümölcsös, érett tanninokkal rendelkező, telt vörösbort sikerült megalkotnunk. Kóstoláskor mintegy felnőtt életét megkezdő ember lendületével és vitalitásával találkozhatunk. Illatát frissen zúzott erdei gyümölcsök intenzív aromája határozza meg, a fajta tiszta karaktere. Szájban inkább eleven, mint nehéz, finoman fűszeres, gazdagon textúrált. Egy pohárban a szőlő tiszta leve, érett gyümölcsössége és a Merlot gazdagsága. Fogyasztása 15-16°C-on magyaros és vadételekhez ajánlott.
Kapcsolódó cikkeink