Több tonna húst foglalt le a NAV Békés megyében

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2019. 04. 29. 11:06

Tizenkét tonna ismeretlen eredetű hústermékkel megrakott teherautót lepleztek le a NAV munkatársai Békés megyében – írja a Beol.hu és a NAV nyomán nyomán az Index.

A pénzügyőrök egy félreeső úton végeztek ellenőrzéseket, a megállított teherautó sofőrje az áru eredetét nem tudta igazolni, és a vizsgálaton a NAV munkatársai nem találták a szállítmány nyomát az EKÁER rendszerben.

A cikk szerint a rakomány átvizsgálásakor már első ránézésre látható volt, hogy a szállítás körülményei nem felelnek meg az előírt szabályoknak: a hústermékek nagy részét a raktér padlójára dobták, melyeken szintén húsokkal megrakott ládák voltak.

A sofőr nem akarta elárulni a szállítmány tulajdonosát sem, de a NAV adatbázisaiból gyorsan kiderült, hogy melyik húsfeldolgozó üzemet üzemeltető vállalkozóé a szállítmány, sőt még az is, hogy a sofőr bejelentés nélkül, feketén dolgozott.

A pénzügyőrök az igazolatlan eredetű szállítmányról értesítették a kormányhivatal munkatársait, akik a szállított 1,2 tonna különféle húskészítményből 800 kilogramm azonnali megsemmisítése mellett döntöttek. A hiányosságok és a be nem jelentett alkalmazott miatt akár egymillió forint pénzbírságra is számíthat a vállalkozó. (index)

Kapcsolódó cikkeink