Tokay Péter a nyertes példakép

Szerző: trademagazin Dátum: 2010. 07. 29. 00:00

Lezárult a Beck’s Different By Choice Award elnevezésű példakép-kereső kampány második fordulója, azaz megvan a három győztes: Tokay Péter rendező, Collins és Behnam Dj-páros és Jutasi Tamás Dj.

A kampány szervezői május 19-én indították útjára a Different By Choice elnevezésű nagyszabású kezdeményezést, annak érdekében, hogy megtalálják Magyarország három legtehetségesebb fiatalját, illetve fiatalokból álló csoportját, felhívják a tehetséges fiatalokra a figyelmet és támogassák a munkásságukat.
A verseny hitelességét és színvonalát négy védnök szavatolták, mégpedig Bus István újságíró, a Playboy főszerkesztő-helyettese, Busa Pista beatbox-mester, az Irie Maffia tagja, Lévai Balázs televíziós szakember, a Dob+Basszus tévéműsor és a magyar MTV Icon készítője, illetve Pokorny Lia színésznő, a Beugró című tévés produkció tagja.
A kampány első felében a 47 jelöltre közel 52.000 szavazat érkezett három és fél hét alatt, a továbbjutott 10 jelöltre a második forduló négy hete alatt pedig 20.000.
A legtöbb szavazatot Tokay Péter film- és videoklip rendező kapta, így az első helyen zárta a versenyt.  Péter a szakmát Ausztráliában sajátította el ausztrál és kint élő magyar filmes szakemberektől. Hét éve hazaköltözött, elkészítette Panelparaszt című kisfilmjét, mellyel nagy sikert aratott. 2010-ig több mint 100 videoklipet, koncertfilmet és reklámfilmet rendezett, vágott. Többek között olyan előadóknak készít klipeket, mint a Tankcsapda, a Groovehouse, a Supernem, Tóth Gabi, a Zanzibar, a Kowalsky meg a Vega, és 2008-ban a legjobb klipnek járó Viva Comet díjat is hazavihette. Tavaly társrendezőként dolgozott egy mozifilmen, de idén készül első önálló játékfilmjének leforgatására.
A második helyen a Collins and Behnam Dj páros zárta a szavazást. Két olyan örökké nyughatatlan alkotó, akik a DJ-pultban is hatalmas hangulatot képesek generálni és több sikeres japán turnét, illetve egy a legendás londoni Tummills-ben való fellépést is maguk mögött tudhatnak.
A verseny harmadik befutója Jutasi Tamás Dj lett, akinek 1982 óta íródó pályafutása érdekes színfoltja a magyar zenei életnek. A számos különböző műfajban alkotó zenészt és munkásságát korábban több díjjal jutalmazták már, ezúttal a Beck’s fogyasztói találták érdemesnek a Beck’s Different By Choice Award elismerésére.
A szavazatok alapján tehát ők hárman lettek az ország fiatal példaképei, akik az elismerés mellett jelöltenként 600 ezer forint díjazásban is részesülnek és egy nagyszabású kampány résztvevői, azaz a Beck’s arcai lesznek.
Kapcsolódó cikkeink