Többszörös nemzetközi elismerés az Aquarius-Buszesz csoportnak

Szerző: trademagazin Dátum: 2016. 07. 27. 09:49

A Nemzetközi Íz és Minőség Intézet (The International Taste & Quality Institute – iTQi) két magyar terméket, a Veritas Gold természetes ásványvizét három, a BUSZESZ Zrt. Chef almaecetét két aranycsillaggal tüntette ki a 2016-os „Superior Taste Award” brüsszeli világversenyén.

A zsűri tagjai Európa 15 legelitebb és legrangosabb kulináris szervezetéből kerülnek ki, mint például Nemzetközi Sommelier Szövetség (ASI). Így a független bírák sokéves gyakorlattal rendelkeznek az élelmiszerek tesztelésében, ízlelésében. Noha szakmájukat Európában űzik, szerteágazó ismeretekkel rendelkeznek Japán, Kína, Thaiföld, Észak-, Közép- és Dél-Amerika konyhaművészetében egyaránt. Szenvedélyesen kutatnak új ízek után a számukra akár teljesen ismeretlen termékekben – bárhonnan is származzanak azok.

A megmérettetésen több mint 120 vállalat indult a világ számos országából mintegy 1290 termékkel. A Veritas Gold három aranycsillaga 90 feletti, a Chef almaecet két aranycsillaga 80 és 90 pont közötti értékelést jelent a 100-ból.

Kapcsolódó cikkeink