Többségi részesedést vásárolt a Bacardi Jay-Z konyakmárkájában

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2023. 02. 09. 09:37

Azzal oldotta meg a Bacardi a szórakoztatóiparból közismert üzletemberrel, Jay-Z-del folytatott jogi csatározását, hogy megvásárolta többségi részesedését a D’Usséban, a Forbes által a hip-hop első milliárdosának nevezett sztárral közösen fejlesztett szuperprémium konyakmárkájában.

A megállapodás értelmében a márka legalább 75,01%-a immár a Bacardi tulajdonát képezi, és a Jay-Z-ként híressé vált sztár – eredeti nevén Shawn Carter – pedig „jelentős tulajdoni hányadot” tart meg.

A tranzakcióról  hírt adó közlemény szerint a D’Ussé egy több milliárd dolláros márka. A Bacardi által idézett 2021-es IWSR adatok szerint több díjat kapott szeszesital-versenyeken, és az elmúlt három évben több mint 30%-os összetett éves növekedési rátájával (CAGR) meghaladta a konyak kategóriában látott átlagos növekedés mértékét.

Ez már a második alkoholos italmárka, amelyet Jay-Z fejlesztett, és amelyben meglévő részesedésének nagy részét eladta. A Moët Hennessy Louis Vuitton 2021-ben vásárolt 50%-os részesedést a zenész Armand de Brignac pezsgőjében.

Food Dive

Címkék: , , ,

Kapcsolódó cikkeink