Több mint ötven programmal készülnek a turizmus világnapjára

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2017. 09. 15. 10:33

Több mint ötven programmal készülnek a szervezők a turizmus világnapjára szeptember 27-én – hangzott el az M1 aktuális csatorna pénteki műsorában.

Az ENSZ Turisztikai Világszervezete 1980-ban jelölte ki ezt a napot, mint ünnepnapot, azok számára, akik a turisztikában jelentős szerepet töltenek be – mondta Bán Teodóra, szervező, a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ ügyvezetője, hozzátéve, hogy a központ munkatársai öt irodában várják egész évben a fővárosba látogató vendégeket.
“Az elmúlt évek sikerei feljogosítanak minket arra, hogy valóban ünnepeljünk” – tette hozzá.
A programokat ismertetve elmondta, egy konferenciával indul az ünnep a Városházán Tarlós István fővédnökségével, erre több mint száz turisztikai szakembert hívtak meg.
Ismertette, a fővárosban élők, amennyiben regisztrálnak a budapestinfo.hu oldalon, ezen a napon ajándékként, igénybe vehetik a Budapest Város Kártya család nyújtotta szolgáltatásokat. A szabaduló szobától kezdve a múzeumlátogatásokig számtalan izgalmas programra jelentkezhetnek az érdeklődők – tette hozzá.
A legfrissebb KSH adatok szerint 10 százalékkal emelkedett a vendégéjszakák száma a januártól júliusig tartó időszakban, az előző évhez viszonyítva, valamint a vendégek száma 7 százalékkal nőtt – mondta. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink