Több mint félmillió üveg szeszes italt foglalt le a NAV

Szerző: trademagazin Dátum: 2015. 06. 18. 11:17

Több mint félmillió üveg szeszes italt foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Fejér megyei végrehajtói annál az ital-nagykereskedőnél, amelyre korábban 100 millió forintos bírságot szabtak ki a pénzügyőrök. A lefoglalt árukészlet a jövedéki bírság fedezetét biztosítja.

NAVA NAV Fejér Megyei Adóigazgatósága csütörtöki közleménye szerint a cég nyolc megyében működő tíz telephelyén egyszerre jelentek meg munkatársaik.

Az egyhetes akcióban a féldecistől a 4,5 literes kiszerelésig összesen több mint félmillió üveg szeszesitalt foglaltak le: mintegy 16 ezer üveg whiskyt, 422 ezer üveg vodkát, 14 ezer palack bort és 81 ezer üveg különféle likőrt, rumot, tequilát, keserűlikőrt, és egyéb égetett szeszes italokat. Mivel ez a mennyiség fedezte a társaság bírságtartozását, a hatalmas sör-, bor- és üdítőkészletet nem érintette a NAV intézkedése – tették hozzá.

A jövedéki bírságot a NAV Bács-Kiskun Megyei Vám- és Pénzügyőri Igazgatósága szabta ki korábban és a lefoglalásban Bács-Kiskun, Csongrád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Somogy, Pest, Vas és Veszprém megye adóigazgatóságának munkatársai vettek részt. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink