Több mint félmilliárd értékű csempészcigarettát találtak a NAV nyomozói

Szerző: trademagazin Dátum: 2014. 05. 13. 10:55

Több mint félmilliárd forint értékű, feltehetően csempészett cigarettát találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) nyomozói Nyíregyházán és a Hajdú-Bihar megyei Váncsodon – közölte a NAV észak-alföldi regionális bűnügyi igazgatóságának sajtóreferense kedden az MTI-vel.

cigaretta

Jánvári-Stefán Regina százados elmondta, hogy az úgynevezett Olajbáró ellenőrzési akció közben találtak rá a pénzügyőrök a nagy mennyiségű, adójegy nélküli cigarettára.

Egy nyíregyházi raktárba az erős dohányszag miatt nyitottak be a nyomozók, ott egy cigarettával “roskadásig” megpakolt kamion parkolt, továbbá 24 kilogramm vágott dohány is előkerült.

A sajtóreferens megjegyezte: az sem kizárt, hogy a raktárban korábban illegális cigarettagyártó üzem működött. Hozzátette, hogy a szóban forgó kamion már egy másik ügyben is a pénzügyőrök elé került, abban a rendőrök egy 350 ezer dobozos cigarettaszállítmányt találtak.

Az akció közben Váncsod belterületén egy száguldó autó is gyanús lett a pénzügyőröknek, a sofőr a járművel menekülni próbált az ellenőrzés elől, de később a rendőrök feltartóztatták. A kocsiban több száz karton adózatlan cigaretta volt. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink