Több mint 90 tonna tartósélelmiszer-adományt gyűjtött a Magyar Élelmiszerbank Egyesület

Szerző: trademagazin Dátum: 2012. 11. 26. 10:52

Kilencvenhárom tonnányi tartós élelmiszert ajánlottak fel a rászoruló családok számára az élelmiszer áruházakban a hétvégén felállított gyűjtőpontokon a Magyar Élelmiszerbank Egyesület adománygyűjtő akciója keretében.

A tartós élelmiszerekből az egyesület mintegy 15 ezer csomagot állít össze, amelyeket még karácsony előtt eljuttatnak a rászoruló családokhoz. A november 23-án és 24-én 230 budapesti és vidéki élelmiszer áruházban a vásárlók által felajánlott 93 tonna élelmiszer mintegy 20 százalékkal meghaladja a tavaly összegyűjtött mennyiséget – tájékoztatta Magyar Élelmiszerbank Egyesület vasárnap az MTI-t.

A Tesco, az Auchan, a Metro és a Penny Market áruházakban a szervezet körülbelül 4000 önkéntese, köztük az akció fő támogatójának, a CIB Banknak mintegy 400 munkatársa segítette a gyűjtést. A karitatív akció fontosságát hazai hírességek is felismerték, így Jakupcsek Gabriella, Szalóki Ági és Szekeres Nóra is hozzájárult adományával a kezdeményezés sikeréhez.

Az adományokat – amelynek nagy része tészta, rizs, liszt, cukor és konzervféle, továbbá az ünnepek közeledtével szaloncukor és édesség – országos karitatív szervezetek és települési önkormányzatok közreműködésével a gyűjtések helyének közelében élő családoknak juttatja el az élelmiszerbank.

A 2005 óta működő Magyar Élelmiszerbank Egyesület alapítása óta több mint 20 ezer tonna élelmiszert osztott szét 500 karitatív és civil szervezeten, illetve önkormányzaton keresztül több mint 500 ezer rászorulónak több mint 5 milliárd forint értékben – olvasható az egyesület közleményében. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink