Több mint 30 ezer látogató a IV. Magyar Világtalálkozón

Szerző: trademagazin Dátum: 2014. 06. 12. 11:16

A zsúfolásig megtelt Operettszínházban rendezett nagysikerű Mága Zoltán koncerttel ért véget a IV. Magyar Világtalálkozó rendezvénysorozata, amely május 18-26. között kilenc napon át zajlott a főváros számos helyszínén, Ópusztaszeren és Szegeden, majd folytatódik a kapcsolódó rendezvényekkel Erdélyben. Az események sorát szentmise indította el, majd az Uránia Nemzeti Filmszínházban került sor a megnyitó díszünnepségre. Másnap az Ópusztaszeri Történeti Emlékparkban az egész napos programok „Gyere haza, várunk!” címmel zajlottak. Aztán konferenciák sorozata következett különféle témakörökben, majd három napon át a Syma Rendezvényközpontban felépített Világfaluban reggeltől estig peregtek az események. A kilenc napos rendezvénysorozaton mintegy 70 országot, államot képviseltek a jelenlévők, a különféle programokat összesen több mint 30 ezren látogatták – díszvendége Kárpátalja magyarsága volt, ahonnan több mint száz fős küldöttség érkezett. A Világtalálkozó jelmondata – Határtalan összefogás értékeinkért – mellett az események hangulatát hűen fejezte ki a találkozó üzenete: jó magyarnak lenni!

magyar-vilagtal

Hétvégére a SYMA Rendezvényközpontban felépített Világfaluba, a nagy találkozások helyszínére költözött a rendezvény, ahol reggeltől estig zajlottak az események sok ezer látogató részvételével, akik több mint fél száz országot, államot képviseltek. Messzi országokból is érkeztek, többek között voltak itt Argentínából, Brazíliából, Venezuelából, az USA több államából, Kanadából, Algériából, Ugandából, Angolából, Dél-Afrikából, Indiából, Sri Lankáról, Dubajból, Irakból, Kurdisztánból, Palesztinából, Európa tucatnyi országából, s természetesen a Kárpát-medence szomszédos országaiból. A Világtalálkozó díszvendége Kárpátalja volt, ahonnan több mint százfős kulturális küldöttség érkezett és mutatkozott be nagy sikerrel a színpadokon.

A Magyar értékek utcájában, kiállítói standokon mutatkoztak be a magyar értékek képviselői: termelők, gyártók, szolgáltatók, s minden, ami jellegzetesen magyar érték, s azon cégek, intézmények, szervezetek, amelyek tevékenysége, szolgáltatása és kapcsolatrendszere a magyar-magyar együttműködés révén itthon és külföldön is egyaránt figyelemre méltóak lehetnek.Több mint száz kiállító várta termékeivel, szolgáltatásaival, bemutatóival, kóstolóival és prospektusaival a közönséget, a többi között: a Szentkirályi Ásványvíz, a Vitéz Kürtős, az Elixor, Zalakaros, Matyóföld, Ópusztaszer, Bánk, Sopron, az Aquincum Hotel, a Főnix Kastélyszanatórium, a Ceffa Virág és Díszruha Szalon, a Zila Kávéház, a Funny Drink, a Kardinál Coffee, a Variq World, a Petendi Pálinkaház,a BaronTwickel Borászat, Epermester Borszat, Kontyos Borház, Bus-Hús Kft, Hungarikum Spájz, a Puli Holdjáró, a Phermed Pharma, az Experidance, a Siva Solar, a Vita Help, Damasztor, az Idea Zone, a Molinó kft.

A Magyar Világtalálkozó hivatalos ásványvize a Szentkirályi Ásványvíz volt.

Kapcsolódó cikkeink