Több ezren vettek részt a VI. szekszárdi borvidéki félmaratonon

Szerző: trademagazin Dátum: 2015. 05. 14. 11:15

Több mint háromezren vettek részt a hétvégén rendezett VI. Tolle Borvidéki Félmaratonon Szekszárdon, amely a város polgármestere szerint az ország legtöbb embert megmozgató amatőr futóversenyévé vált.

bor-bor

A szekszárdi borvidéket népszerűsítő, másfél napos félmaratonra 800-an neveztek, idén a határokon túlról is érkeztek futók, a verseny központi helyszínén, a Béla király téren pedig háromezerötszázan vettek részt a programon – mondta Ács Rezső (Fidesz-KDNP) polgármester a rendezvényt értékelve csütörtökön az MTI-nek. Hozzátette: az önkormányzat 600 ezer forinttal támogatta a versenyt.

A szervezők tájékoztatása szerint az egyéni és váltó számokban összesen 1800-an álltak rajthoz; a versenyen 700 liter fröccs, 2000 liter víz, 600 liter izotóniás ital, 1000 zsíros kenyér és 200 kilogramm banán fogyott el, emellett a frissítő pontok mellett sokan önkéntesen is kínálták vízzel, fröccsel a futókat.

A mezőny nagy része azt az élményt tartotta fontosnak, amit a szekszárdi borvidék nyújtott számukra – mondta Csillag Balázs, a félmaraton társszervezője. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink