Tízéves terv a mezőgazdaságban: jön a hungarikum törvény

Szerző: trademagazin Dátum: 2010. 07. 20. 00:01

Tízéves agrárkoncepciót készít a Vidékfejlesztési Minisztérium – jelentette be Fazekas Sándor, a vidékfejlesztési tárca irányítója.

A tárca koncepciója tartalmazza majd azokat a feladatokat, amelyeket a minisztérium a következő 10 évben el kíván végezni. A tervezet várhatóan ez év végéig készül el.
Ángyán József parlamenti államtitkár közölte: a tárcánál nemcsak az ágazatot érintő koncepciót készítik el, hanem azt a stratégiai tervet is, amely komplex módon tartalmazza majd a mezőgazdaság, a vidékfejlesztés, valamint a tárcához tartozó többi terület, a környezetgazdálkodás és természetvédelem feladatainak összességét.
 Fazekas Sándor elmondta: elkészült az a cselekvési terv is, amely az elkövetkező hat hónap fontos feladatait jelöli ki a minisztérium számára. Ebből a miniszter két fontos elemet emelt ki: a felkészülést Magyarország jövő év első felében esedékes uniós elnökségére, valamint a hungarikum törvény megalkotását, amely a nemzeti értékek védelmét szolgálja – írja a privatbankar.hu.

Kapcsolódó cikkeink