Tizenöt borvidék kékfrankosait lehet kóstolni Budapesten

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2018. 04. 20. 11:38

Tizenöt borvidék több mint ötven termelőjének száznál is több borát ismerhetik meg a látogatók a Winelovers által szervezett Kékfrankos Április Nagykóstolón  Budapesten.

A kékfrankos hazánk legnépszerűbb és legelterjedtebb kékszőlőfajtája: országszerte csaknem 8000 hektáron termesztik, ezzel mintegy 12-13 százalékát teszi ki a hazai szőlőskerteknek. A kékfrankosból készült borok a fogyasztókat elsősorban gyümölcsösségükkel és stílusbeli változatosságukkal nyűgözik le, a borászok pedig a fajta megbízhatóságát és sokoldalúságát hangsúlyozzák – emelték ki a kóstoló szervezői az MTI-hez eljuttatott közleményükben.
Mint közölték, az ország minden tájáról érkező kiállítók asztalainál rozék, fajtaborok, kékfrankos alapú házasítások, bikavérek, frissebb és korábbi évjáratokból érkezett tételek egyaránt elérhetők lesznek.
A nagykóstoló programját három ingyenes kiselőadás gazdagítja.
Az idei esztendőt a magyar kormány a kékfrankos évének nyilvánította. A hazai termelők egybehangzó véleménye szerint is komoly lehetőség előtt áll a kékfrankos: mind Magyarországon, mind a nemzetközi piacon egyre nagyobb figyelmet kapnak a helyi szőlőfajták, különösen akkor, ha könnyen értelmezhető, kiszámíthatóan jó minőségű, kiváló ár-érték arányú borok készülnek belőlük – emlékeztettek a szervezők.
A teljes kiállítói lista és a nagykóstolóval kapcsolatos további információk a http://kekfrankosaprilis.hu honlapon érhetők el. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink