Tizenhatmilliárdból fejleszthető a magyar halgazdálkodás

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2017. 03. 31. 11:20

A Miniszterelnökség megjelentette a Magyar Halgazdálkodási Operatív Program (Mahop) utolsó két pályázati felhívását, mintegy 2,4 milliárd forint keretösszegben; így összesen 16,07 milliárd forint áll rendelkezésre a magyarországi halgazdálkodás fejlesztésére – közölték az MTI-vel.

hal

A tájékoztatás szerint a Miniszterelnökség a kormány célkitűzésének megfelelően, az elvárt határidőn belül meghirdette a Mahop minden pályázati felhívását.

A most megjelent kiírások egyike az akvakultúrával foglalkozó vállalkozások – különösen a kis- és középvállalkozások – környezetvédelmi és erőforrás-felhasználási hatékonyságát segíti: 1,35 milliárd forint forrásból.

A másik, mintegy 1,05 milliárd forint keretösszegű pályázat a biológiai sokféleség és a vízi ökoszisztémák védelmét, illetve helyreállítását támogatja.

“A környezetvédelmi szolgáltatásokat biztosító akvakultúra fejlesztésének előmozdítása” című felhívásra május 2. és november 2. között nyújthatók be a támogatási kérelmek. A “Nyilvántartott halgazdálkodási vízterületek rehabilitációja, beleértve az ívási helyek fejlesztését és a vándorló halfajok vándorlási útvonalainak biztosítását” című pályázatra pedig ez év április 27. és 2019. április 29. között lehet pályázni – tartalmazza a közlemény. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink