Tisztújító közgyűlést tartott a Tej Terméktanács

Szerző: trademagazin Dátum: 2011. 05. 23. 14:31

A Tej Terméktanács megtartotta háromévenként esedékes tisztújító közgyűlését, amelyen a megválasztott elnökség Istvánfalvi Miklóst, a pusztavámi Tejszövetkezet Zrt. elnökét termelői elnöknek, Mélykuti Tibort, az Alföldi Tej kft. ügyvezetőjét pedig feldolgozói elnökhelyettesnek választotta meg.

A Tej Terméktanács új vezetése együtt kíván működni a kormányzati szervezetekkel a tejágazat versenyképesebbé tételében, a vidéki munkahelyek megtartásában, valamint az érdekképviseleti tevékenységben.

A közgyűlésen Jakab István, az Országgyűlés alelnöke, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének (Magosz) elnöke arról beszélt, hogy a tejágazatban a kis-, közepes- és nagytermelőknek, feldolgozóknak is helye, szerepe van. Szükségesnek ítélte a tejágazat versenyképességének, valamint közép- és hosszú távú kiszámíthatóságának javítását. Feldman Zsolt, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) helyettes államtitkára szerint a tejágazat egyike volt azoknak, amelyet a leginkább sújtott a gazdasági válság. Ezért stratégiai és partnerségi együttműködést ígért a kormányzat részéről – olvasható az MTI-nek eljuttatott közleményben.

Kapcsolódó cikkeink