Tisztújító közgyűlés

Szerző: Tisza Andrea Dátum: 2019. 03. 10. 11:27

A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete 2019. február 18-án sikeres tisztújító közgyűlést tartott. A testület szervezeti felépítésében jelentős változások történtek, így az Alapszabály és a Szervezeti és Működési Szabályzat is több ponton változott. A szervezeti változások a generációváltás, a hatékony működés és az ipartestület jövőképében meghatározott célok elérése érdekében történtek.

Az ipartestület új székházában bemutató-képző cukrászműhelyt hozott létre, melyben a legnagyobb volumenű átalakítások megtörténtek, jelenleg a gépesítés, az eszközök beszerzése és telepítése van folyamatban.

A képzőműhely alkalmas lesz az ipartestület rövid és hosszabb távú céljainak eléréséhez, ahol a szakképzésben és mesterképzésben is hangsúlyosabb szerepet tudunk vállalni. Terveink között szerepel, hogy tanműhelyünk legyen az országos cukrász mestervizsga központja. Hosszú távú célunk, hogy a mesterképzés mellett az OKJ-s képzésben is részt tudjunk venni. Óriási a jól képzett és önálló munkavégzésre képes munkaerő hiánya, tennünk kell annak érdekében, hogy ez ne így legyen a jövőben. Teszünk azért, hogy motivált és szakmailag jól felkészült cukrászok lépjenek a munkaerőpiacra. Olyan referenciaműhelyt hozunk létre, amely bázisa lesz ifjú tehetségeink és cukrászmestereink nemzetközi versenyekre való felkészítésének is.

Az oktatóműhely fő szakmai céljai:

1. Cukrász szakemberek továbbképzése, szakmai ismereteik elmélyítése és bővítése, különös figyelemmel a tradicionális/hagyományőrző cukrásztermékek elkészítésének technológiájára, a hagyományos receptúrák megőrzésére, a nemzetközi cukrászati trendek megismertetésére, különböző minőségi alapanyagok és technológiák használatának elsajátítására;

2. Az MKIK-val együttműködve cukrász mestervizsga felkészítés és vizsgáztatás annak érdekében, hogy a „mester” fokozat valós tudást és gyakorlatot jelentsen az egész országban;

3. Fiatal magyar cukrász tehetségek felkészítése hazai és nemzetközi versenyekre szakmai és személyiségfejlesztő tréningekkel, coachinggal.

Az ipartestület évtizedek óta dolgozik mindhárom területen, és jelentős eredményeket ért el, de az oktató/bemutató műhely olyan hiánypótló szakmai bázisként fog szolgálni, ami igazán nagy lendületet adhat a hazai kézműves vendéglátó cukrászat fejlődésének.

A megváltozott Alapszabály és Szervezeti és Működési Szabályzat megtalálható az ipartestület honlapján (www.cukraszat.net).

 

 

A közgyűlés által megválasztott új Elnökség:

Erdélyi Balázs – szakmai elnök (FRER Cukrászat, Mestercukrász Kft., Budapest)

Selmeczi László – társelnök (Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete)

Kiss Zoltán – alelnök (Családi Kiss Cukrászat, Lajosmizse)

Ipacs Balázs – alelnök (Hisztéria Cukrászda, Budapest, Tápiószecső)

Andrész Zoltán – elnökségi tag (Andrész Cukrászda, Biatorbágy)

Auguszt József – elnökségi tag (Auguszt Cukrászda, Budapest)

Balogh István – elnökségi tag (Mignon Cukrászda, Debrecen)

Balogh László – elnökségi tag (Kézműves Cukrászda, Gyula)

Csuta Zsolt – elnökségi tag (Csuta Cukrászda, Csákvár)

Damniczki Balázs – elnökségi tag (Damniczki Cukrászda, Székesfehérvár)

Karl Zsolt – elnökségi tag (Karl Cukrászda, Dunaharaszti)

Kiss Károlyné – elnökségi tag (Major Cukrászda, Budapest)

Mészáros Gábor – elnökségi tag (Mészáros Cukrászda, Szombathely, Graz)

Tóth Norbert – elnökségi tag (Tóth Cukrászda, Dunaföldvár)

Urbán Ildikó – elnökségi tag (Ildikó Cukrászda, Szarvas)

Varga Margit – elnökségi tag (ex. Zazzi Cukrászda, Budapest)

A Felügyelő Bizottság tagjai:

Nándori László – FB elnök (Nándori Cukrászda, Budapest)

Bergmann Márta – FB tag (Bergmann Cukrászda, Balatonfüred)

Tóth Zoltán – FB tag (Dolce Cukrászda, Tapolca)

Kapcsolódó cikkeink