Tisztújítás a Gasztronómiai Szövetségben

Szerző: trademagazin Dátum: 2014. 03. 11. 10:32

Március második hetében tisztújító küldöttközgyűlést tartott a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség. A legutóbbi hasonló indíttatású változások óta eltelt 4 év és a törvényi előírásnak eleget téve újra kellett választani minden pozíciót, így az elnöktől kezdve egészen a bizottságok tagjaiig.

MNGSZ Tisztujitas

A közgyűlés 100 százalékos egyetértéssel megerősítette elnöki pozíciójában Krivács András (Fenyves Hotel**** & Conference Center, Baktalórántháza) jelenlegi elnököt és alelnökeit is. Így száz százalékos támogatottságot kapott Ambrus György szakács alelnök (Pándy Kálmán Megyei Kórház, Gyula), Barabás Zoltán éttermi alelnök (Barabás Étterem, Debrecen és Budapest), valamint Horváth Ferenc cukrász alelnök (Horváth Cukrászda, Budapest).
Ezúttal új szakembert választottak az eddig inaktív második szakács alelnöki pozícióra is, melyre egyöntetű döntéssel Gulyás Károly került, aki nem ismeretlen a tagság előtt, hiszen több évtizede a Magyar Honvédség Katonaszakács Válogatottjának vezetője, trénere. Mindemellett munkája során a Magyar Honvédség Vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár főelőadójaként felelős a Petőfi Laktanyától egészen a Sándor Palotáig több egység gasztronómiájáért és közétkeztetéséért.
A bártender alelnöki pozíció jelenleg nem kerül betöltésre, inaktívvá válik, hiszen 2013 szeptembere óta a szakma kikerült az OKJ képzésből. A szövetség vezetői bíznak benne, hogy a helyzet változni fog egy olyan területen, amelyet más országokban felsőoktatási, diplomás szinten oktatnak.
A küldött közgyűlésen alapszabály módosításokra is sor került, mert az elnökség javaslatára a Szövetség átáll a 2 éves választási ciklusokra, mellyel elősegíti a gazdasági környezethez való alkalmazkodást és az együttműködéseket. A másik alapszabály módosítás a Szövetség bejegyzett címét érinti, mivel 2014. január végén új irodába költözött szövetségünk. Az új elérhetőségek:

Az MNGSZ új elérhetőségei:
Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség
1134 Budapest, Stefánia út 34.
Telefon: 70/97-70-111
E-mail: [email protected]
web: www.mngsz.eu
Facebook: Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség

Kapcsolódó cikkeink