Tervezz élményt – A nap képe

Szerző: Trade Horeca Dátum: 2012. 10. 24. 10:13

Az Electrolux Design Lab egy 2003 óta évente megrendezett, globális tervezői verseny, amelyen ipariforma-tervező szakos hallgatók és friss diplomás ipariforma-tervezők vesznek részt. A pályázók számítógépen kidolgozzák koncepciót, megrajzolják a pályaművet, és leírják a készülék működési elvét.

Az Electrolux Design Lab idei témája az ÉLMÉNY volt! A 10 döntős anyagai közül mi hármat választottunk ki olvasóinknak; a napokban kiderül, hogy dönt a szakértő zsűri.

1.A SmartPlate a intelligens tányér fizikailag „értelmezi” és hanggá alakítja az ételt, így minden létező érzékszervünkkel befogadhatjuk azt. A mobiltelefonhoz vezeték nélkül csatlakoztatható tányér különböző szempontok szerint „megméri” a hozzávalókat, majd hangjegyeket, harmóniákat és ritmust kapcsol az egyes összetevőkhöz.

2.A Memory kávéfőző kézlenyomat alapján ismeri fel a felhasználókat, így mindenkinek mindig a megfelelő csésze kávét készíti el. Csak az első alkalommal kell „elmondanunk”, milyen italt szeretnénk, ezután a készülék leolvassa a kézlenyomatunkat, és annak alapján főzi a kávét.

3.A Tastee egy főzés közben használható ízjelző, amely segíti a szakácsot az étel ízeinek kibontakoztatásában. A Tastee helyettünk ízlel: az emberi ízlelőbimbókhoz hasonló érzékelőkkel állapítja meg, mire lehet még szükség a tökéletes végeredményhez.

Kapcsolódó cikkeink