Tehetséggondozás az ipartestületnél

Szerző: Tisza Andrea Dátum: 2020. 03. 25. 10:13

Az ipartestület 2019-ben új lapot nyitott az oktatási területén, feladatkörébe emelte a tehetséges fiatalok képzését és szakmai elkötelezettségének fokozását. E tevékenységre eddig is sikertörténetként tekinthettek a szervezet vezetői – mérföldkő volt a Nemzeti Tehetség Programban az ösztöndíjasok támogatása, majd az ebből megalakuló sweeTEN program, amely 10 elkötelezett fiatal cukrász szakmai továbbképzését szolgálta. Ezzel egy időben létrejött az ipartestület ifjúsági tagozata, melynek vezetője Ipacs Balázs. Tavaly szeptemberben Zircen került megrendezésre a IV. Cukrászkonferencia – ez a cukrászok alumni találkozója is volt egyben.

Idén sweeTEN 2.0 elnevezéssel tovább folytatódik egy új csoport képzése, közös szervezésben a Budapesti Gazdasági Szakképzési Centrummal. Az idei csoportba 6 diákot az oktatási intézmény, 4 fiatal cukrászt az Ipartestület delegált. A képzés színhelye az ipartestület székhelyén található modern oktatókabinet. A képzésben szerepelnek külföldi cukrászok mesterkurzusai éppúgy, mint a hazai cukrászat meghatározó személyiségének előadásai gazdasági ismeretek megalapozó előadásai, vagy a kommunikációs készséget fejlesztő tréningek.

Tehetségtámogató tevékenységének megszilárdítása érdekében az ipartestület pályázat útján Regisztrált Tehetségponttá vált, majd további pályázati feltételek (projektek létrehozása, szakmai ellenőrzése, helyszíni látogatás) teljesítése után a napokban megkapta az Akkreditált Kiváló Tehetségpont elismerésről szóló értesítést.

Jelenleg két fiatal tehetség NTP támogatásával megvalósuló projektjét szervezi, amely arra nyújt lehetőséget, hogy a svájci Moutardier Patisserie-ben, gyakorlat segítségével sajátítsák el a modern cukrászati trendeket. A két támogatott Bergmann Nándor és Dezse Gergő. //

 

Kapcsolódó cikkeink