Tavaszi Zöldülés a Felelős Gasztrohős Alapítvánnyal

Szerző: Trademagazin Dátum: 2019. 04. 25. 10:10

A tavasz sokak számára jelenti a megújulást. Az új ruhatár helyett választhatunk másfajta, a Földünk számára hasznosabb változást is: belekezdhetünk egy környezettudatosabb életmódba vagy egy lépéssel tovább haladhatunk ezen az úton. Ebben segít a Felelős Gasztrohős Alapítvány és Nagy Réka, Ökoanyu szervezésében a Zöldülők Vására, április 27-én az Élesztőházban.


A fenntartható életmód elsőre ijesztőnek, bonyolultnak tűnhet. Megnézve egy-egy online bolt kínálatát ezer és egy kérdés merülhet fel bennünk:”Hogyan használjam a luffa szivacsot? Vajon milyen az illata a mosódiónak? Hány fokon mossam a mosható pelust?” A Zöldülők Vására célja, hogy a környezetbarát termékek gyártóit, forgalmazóit kiléptetve az online térből, összekössék a “zöld” életmód iránt érdeklődőkkel és válaszokat kapjanak a fentebb említett kérdésekre.
“Az első vásár hatalmas sikerrel zárult. Egész nap adták egymásnak a kilincset az érdeklődők. Egyértelművé vált számunkra, hogy komoly igény mutatkozik egy ilyen rendezvényre. Idén is szeretnénk segíteni azokat, akik tanácstalanok abban, hogyan tehetnék környezetbarátabbá háztartásukat, keresik a megoldásokat. Mikor lenne jobb alkalom a váltásra, mint a Föld Napja hetében? Mindenkit arra buzdítunk, hogy jöjjön el, kérdezzen, tájékozódjon és Zöldüljön velünk!” – mondta el Szabó Eszter, az alapítvány kommunikációs vezetője.
dén is sokszínű kínálattal, 30 kiállító változatos termékeivel találkozhatnak a látogatók: mosható pelustól kezdve az upcycling jegyében készült ékszereken át a természetes kozmetikumokig számos termék megtalálható, megszagolható, megtapogatható lesz a vásáron. A kiállítók listáját a közösségi oldalon létrehozott Zöldülők Vására eseményben találják az érdeklődők.
Az informálódást segítve Nagy Réka (Ökoanyu), négy fenntarthatósági témájú könyv és az Ökoanyu blog szerzője “Öko-teleshopot”, azaz termékbemutatókat, valamint kerekasztal beszélgetéseket is szervez a vásár kísérőprogramjaként, az alábbi témákban:
10:30-tól Sharing is caring! – Tapasztalatok, példák a hazai sharing rendszerekről
13:30-tól Zöld üzenet – hogy célba is érjen! – Mitől lehet hatékony a fenntarthatósági témákat célzó kommunikáció

A szervezők az idei évben is figyelnek arra, hogy a lehető legkönyezetbarátabban oldják meg a rendezvényt: egyszer használatos műanyagokkal, szóróanyagokkal nem fogunk találkozni a rendezvényen, a keletkező szemetet szelektíven gyűjtik majd. Arra bíztatnak mindenkit, hogy hozzon magával kulacsot, vászonszatyrot, valamint a Pancs-Gasztroplacc termelői portékáiból készülő ebédhez saját tányért, evőeszközt.

Kapcsolódó cikkeink