Szürkemarha Vigadalom a Vajdahunyadvárban
Szürkemarhából készült ételek kerülnek – a pörkölttől a frissensülteken át a „szürkeburgerig” – a középpontba szeptember 11. és 13. között a Szürkemarha Vigadalomban a budapesti Vajdahunyadvárban.
Az ingyenesen látogatható rendezvényen kirakodóvásárral, magyar táncházzal, népzenei és hagyományőrző koncertekkel, valamint kézműves termékek bemutatójával és vásárával is várják az érdeklődőket. A gyerekeket többek között kézműves népi játékok, színpadi műsorok és pásztorkutya-bemutatók szórakoztatják – közölték a szervezők az MTI-vel.
A Szürkemarha Vigadalom szervezői az Együtt a Kárpát-medencei Gyermekekért Egyesülettel karöltve szeptember 13-án a nagycsaládosokat és a rászorulókat is megvendégelik egy tál szürkemarhapörköltre.
A háromnapos vigadalom célja Magyarország egyik legtradicionálisabb, emblematikus állatfajának, a szürkemarhának a megismertetése a nagyközönséggel.
A vigadalomhoz társprogramként csatlakozik a II. Budapesti Bajuszmustra, ahol különleges vitézi és pásztorbajuszokat láthatnak az érdeklődők. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Ízletes desszertek mellett számos gyógyszerünk alapanyaga a mák
Nem csak desszertjeink hagyományos alapanyagaként kiváló a mák. A gazdag…
Tovább olvasom >Ízletes desszertek mellett számos gyógyszerünk alapanyaga a mák
Nem csak desszertjeink hagyományos alapanyagaként kiváló a mák. A gazdag…
Tovább olvasom >Országos kutatás: ezek a magyarok kedvenc fogásai
Bár többé-kevésbé nyitottak az újdonságokra, egyértelműen ragaszkodnak a hagyományos karácsonyi…
Tovább olvasom >További cikkeink
Adni Öröm! – nehéz sorsú embereknek gyűjtenek tartós élelmiszereket a SPAR-üzletekben
Elindult mától a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a SPAR Magyarország…
Tovább olvasom >Díjemelés a Magyar Postánál: ennyibe kerülnek majd a leggyakoribb postai szolgáltatások 2025-ben
A Magyar Posta célkitűzése továbbra is az, hogy hatékonyan és…
Tovább olvasom >Nébih: bio baromfivirslit hívott vissza a Müller
A minőségmegőrzési idő lejárta előtti romlás kockázata miatt a Müller…
Tovább olvasom >