Sztárséfet igazolt a Dreher
Havonta egyszer sörvacsorával várja a különleges ízek és élmények iránt érdeklődőket a Dreher Sörgyárak. A sörvacsorák séfje Lenk Zsolt, a Marangona Gasztropont konyhafőnöke lesz, a menüket pedig Vásárhelyi István sörgasztronómussal közösen állítják majd össze.
A Dreher Sörvacsorák program nemcsak a gasztronómiai élményről szól, a résztvevők bepillanthatnak a sörgyártás folyamataiba, megnézhetik az Európában is páratlan szépségű, Zsolnay csempékkel díszített főzőházat, illetve a Dreher múzeumot is.
„A magas színvonalú sörkultúra és vendéglátás a Dreher Sörgyárak egyik szívügye, ezért már régóta tervezzük, hogy a sörgyár különleges helyszínére hívjuk a gasztronómia és a sör rajongóit. Nemrég megújult a gyár saját pubja és étterme, így minden készen áll a vendégek fogadására” – mondta Szederkényi Zita, a Dreher Sörgyárak vállalati kapcsolatok vezetője.
Lenk Zsolt séf Ausztriában, Németországban és Svájcban alapozta meg szakmai karrierjét. Sok más étterem mellett dolgozott a két Michelin-csillaggal és rengeteg más szakmai elismerést begyűjtő osztrák Taubenkobel étteremben, később a Babel Budapest megbízott séfje volt. Lenk Zsolt egyik kedvenc gasztronómiai területe a sör és étel párosítás, a Dreher Sörvacsorákon pedig szeretné bemutatni, hogy milyen sokféle izgalmas élményt lehet kihozni különböző sörökkel kombinált fogásokból.
Vásárhelyi István sörgasztronómus, már korábban is többször bizonyította, hogy a sör és az ételek gondos összeválogatása milyen élményt jelent az ízek szerelmesinek. Szerinte a Dreher Sörvacsorák révén Budapesten is elérhető lesz a nagyközönség számára egy olyan program, ami a gyönyörű sörgyári berendezések mellett egy izgalmas kulináris élményt is bemutat a látogatóknak.
„Lenk Zsolt séffel igyekeztünk tradicionális alapanyagokkal, de a Dreher megújuló, modern felfogásához igazítva elkészíteni a sör-étel párosokat, hogy a sörgyári vacsora valódi felfedezés és kaland is legyen” – tette hozzá Vásárhelyi István.
Az első Dreher Sörvacsorát gasztronómiával foglalkozó újságíróknak és bloggereknek tartották meg szeptember 20-án. Az első sörvacsora menüje az alábbi volt:
• Hideg kacsamájpástétom, körte
Kíséri: Kozel Barna
• Vad kacsamell levendula, fermentált fokhagyma, kecskesajt hab
Kíséri: Pilsner Urquell
• Posírozott szürke harcsa, citrusok, creme fraiche, cukkini burgonya
Kíséri: Hofbräu Búza
• Étcsokoládés Mousse Almakompóttal
Kíséri: Dreher Bak
Az első nyilvános Dreher Sörvacsora október 4-én lesz, regisztrálni a veronika.endrodi@asahibeer.hu címen lehet.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Mit neveznek összefogásnak?
Nagyon szép szakmai összefogás példája volt, amit az idei dunai…
Tovább olvasom >Nagy Márton: a magyarországi turizmus hasít
A magyarországi turizmus hasít, Ferihegy Európa leggyorsabban bővülő repülőtere –…
Tovább olvasom >Reptér – A nap képe
Egy múzsa, két zseniális ötlet: a velencei kaszinó reklámja és…
Tovább olvasom >