Szigorúbb szabályok a prémium termékekre
Kétszintűvé alakítja a Magyar Élelmiszerkönyvben rögzített szabályozást a Vidékfejlesztési Minisztérium. A már meglévő szabályok mellé nehezítést is vállalnia kell annak, aki prémiumként szeretné eladni termékeit.
A már meglévő, az európai uniós szabályokhoz és irányelvekhez alkalmazkodó szabályozás mellé egy következő szintet is bevezet a Vidékfejlesztési Minisztérium a Magyar Élelmiszerkönyvben. Azok, akik a kötelező szabályokon túl betartják a második szinten rögzített szabályokat is, jogosulttá válnak bizonyos megkülönböztető jelzések használatára – ez ugyanakkor azt is jelenti, hogy a jövőben csak az címkézheti különlegesnek, prémiumnak a termékeit, aki vállalja a szigorúbb követelményeket.
A Magyar Élelmiszerkönyv a hazánkban forgalomba kerülő élelmiszerekre és összetevőkre vonatkozó szabályok gyűjteménye, összegzi a minőségi, biztonsági, higiéniai követelményeket és rögzíti az élelmiszervizsgálati módszereket. Jelenleg ez az európai uniós követelményekhez alkalmazkodik, ám az önkéntes második szintű szabályozás bevezetésével lehetővé válik, hogy a magasabb minőség és a magyar sajátosságok is megjelenjenek az élelmiszer-szabályozás szintjén.
A szaktárca közleménye szerint a mézfélékre már elkészült az új, kétszintű szabályozás. Most a lekvárok és a szörpök minőségi követelményeinek meghatározásán dolgoznak, a következő élelmiszerkategóriák – a tejtermékek és a sütőipari termékek – szabályozása pedig várhatóan a jövő év elejére valósulhat meg – írja a szabadfold.hu.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A technológiai fejlődés és az üzleti utazások
Az International Workplace Group (IWG) – a hibrid munkamegoldások piacának…
Tovább olvasom >K&H: ajándékot, de mit és melyik boltból?
A karácsonyi ajándékozás során a fiatalok körében a ruhák vannak…
Tovább olvasom >Gyümölcslékoncentrátum-gyártót vásárolt az Eckes-Granini Németországban
Európa egyik vezető gyümölcslégyártója, az Eckes-Granini megvásárolta Németországban a gyümölcsital-koncentrátumok…
Tovább olvasom >