Szervezetten jönnek hazánkba a gyógyulni vágyó német turisták

Szerző: trademagazin Dátum: 2011. 04. 08. 12:49

A Magyar Turizmus Zrt. idén szorosabbra fűzte szakmai kapcsolatát Németország egyik legjelentősebb, gyógy- és wellness turizmusra szakosodott nagyvállalatával, a PA Touristikkal. A magyarországi szállókban tapasztalt gyorsaság és hatékonyság kimondottan nagy potenciált jelent a hazai egészségturizmus számára.

A PA cégcsoport a magyar egészségturisztikai kínálatot egy 45 német irodából álló utazásszervezői és utazási irodai hálózaton keresztül értékesíti. A szakmai együttműködés célja hogy közösen még több vendéget csábítsanak Magyarország balatoni és nyugat-magyarországi gyógyhelyeire, hazánk legfontosabb turisztikai küldőpiacáról, Németországból.

A PA Touristik – a Magyar Turizmus Zrt.-vel és az érintett szállodákkal folytatott együttműködésének keretében – az idei év elejétől heti rendszerességgel, garantált, háztól-házig szállítást biztosító buszjáratokat közlekedtet Hévízre, Zalakarosra, Sárvárra és Bükfürdőre. A német utazók a nyugat-dunántúli és balatoni gyógyhelyeket a PA és a Mutsch Ungarn Reisen Kft. összefogásában Sármellékre repülő járatokkal is könnyen elérhetik április 16-tól. Ez évente több mint ötven járatot jelent a sármelléki repülőtérnek. Az idei évtől már négy német városból érkeznek a chartergépek a FlyBalaton repülőtérre: Frankfurtból és Hamburgból szombatonként, Berlinből és Hamburgból pedig minden második szombaton érkeznek a Lufthansa gépei.

Mezősi Csilla, az MT Zrt. egészségturizmus szakértője elmondta: a német megközelítés szerint, az ottani tapasztalatoktól eltérően, a magyarországi gyógyszállók gyógy-komplexumként működnek, ami azt jelenti, hogy a szállókban nemcsak reumatológus szakorvosok segítik a gyógyulni vágyó vendéget, hanem más orvosi szakterületek tapasztalatait is bevonják. A német tartományokban nem ritka, hogy a reumatológiai szakrendelésre 4-5 hónapot is várniuk kell a betegeknek. A magyarországi szállókban tapasztalt gyorsaság és hatékonyság kimondottan nagy potenciált jelent a hazai egészségturizmus számára főként azt követően, hogy elfogadják az Európai Unió határokon átnyúló egészségügyi törvénycsomagját – írja a penzcentrum.hu.

Kapcsolódó cikkeink