Szerencsen készül az első újrahasznosítható papírcsomagolású NESQUIK kakaópor
A Nestlé ma bejelentette az új NESQUIK All Natural kakaópor piaci bevezetését. A csomagolóanyagok újrahasznosításával tett vállalásának megfelelően a szerencsi gyárban készülő, természetes összetevőket tartalmazó termék újrahasznosítható papírtasakban lesz kapható.
Alig két hónapja jelentette be a Nestlé azon vállalását, hogy felgyorsítja a műanyaghulladékok leküzdésére irányuló intézkedéseit,és máris itt új NESQUIK, az első újrahasznosítható papírcsomagolású kakaópor. A szerencsi gyárban készülő NESQUIK All Natural kakaópor új csomagolása az egyik első lépése lesz a folyamatnak, amely a Nestlé termékek műanyag csomagolását újrahasznosítható papírcsomagolással váltja fel.
„A mai egy nagyon fontos nap mind a Nestlé, mind a szerencsi gyár életében, mert végre bemutathatjuk az újrahasznosítható papírtasakos, csak természetes összetevőket tartalmazó NESQUIK kakaóport” – mondta Hélene Kovalevsky, a Nestlé szerencsi gyárának igazgatója. Hozzátette: „nagyon fontosnak tartom, hogy a műanyaghulladékok leküzdésére tett vállalásunk pont egy gyerekeknek szánt termékkel indul, mellyel azt üzenjük nekik, hogy egy jobb bolygót szeretnénk rájuk hagyni.”
„Az újrahasznosítható papírtasak az első ilyen jellegű és portfólión belül az egyik legfontosabb kezdeményezésünk a fenntarthatóbb csomagolás biztosítására” – mondta Yasser AbdulMalak, a Nestlé EMENA zóna kakaó és tejtermékekért felelős vezetője (Head of Dairy Category – ZONE EMENA). Hozzátette: „a műanyagról papírra való átállás nagy kihívás, de fontos lépés a jövő élelmiszercsomagolásának megtervezésében. Ma egy újabb fontos lépést tettünk azért, hogy valóban megfeleljünk a fogyasztók természetes és fenntartható élelmiszerek iránti igényének.”
A NESQUIK All Natural mindössze öt természetes összetevőt tartalmaz. Az új változatban több a kakaó, így a jelenlegi NESQUIK termékeknél kissé teltebb az íze. A NESQUIK All Natural a klasszikus NESQUIK kakaópornál kevesebb, a finomított kristálycukor helyett nyers nádcukrot tartalmaz. A kakaót a Nestlé Kakaóterv (Cocoa Plan) keretében felelős beszerzéssel Nyugat-Afrikából vásárolják.
A csomagolás az újrahasznosítási folyamatba illeszkedő fényezett papírból készült. A papír alapanyag a Forest Stewardship Council (FSC) által tanúsított fenntartható forrásból származik. Az új papírtasakokat szigorú teszteknek vetették alá, hogy a szállítás és tárolás során biztosítsák a NESQUIK kakaópor számára szükséges megfelelő körülményeket.
A Nestlé az új NESQUIK kakaóport a következő hetekben öt európai piacon – Franciaországban, Németországban, Olaszországban, Portugáliában és Spanyolországban – hozza forgalomba, a papír csomagolású kakaópor a jelenlegi NESQUIK termékek mellett kap helyet a polcokon. A többi európai országban a közeljövőben fog megjelenni a termék.
A vállalat további termékek bevezetését tervezi a NESQUIK All Natural termékcsaládba, így egy cukormentes változatot is, mely Európában Magyarországon fog először megjelenni, tervezetten 2019 őszén.
Kapcsolódó cikkeink
Értékesítési csapatának leépítését fontolgatja a Nestlé Franciaországban
Közel 150 munkahely megszüntetését tervezi a Nestlé Franciaországban, jelentette a…
Tovább olvasom >Lassan újra lehet tervezni
A májusi Trade magazin BusinessMeetup&Dinner rendezvényen Noszek Péterrel, a Nestlé…
Tovább olvasom >Hogyan tovább? – FMCG-piaci exkluzív, vállalati döntéshozóknak
A Trade magazin idén is megrendezte hagyományos, vállalatvezetőknek szóló, félnapos…
Tovább olvasom >További cikkeink
Adni Öröm! – nehéz sorsú embereknek gyűjtenek tartós élelmiszereket a SPAR-üzletekben
Elindult mától a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a SPAR Magyarország…
Tovább olvasom >Díjemelés a Magyar Postánál: ennyibe kerülnek majd a leggyakoribb postai szolgáltatások 2025-ben
A Magyar Posta célkitűzése továbbra is az, hogy hatékonyan és…
Tovább olvasom >Nébih: rénszarvasmotívummal ellátott kerámiatálat hívott vissza az LPP Hungary Kft.
A SINSAY márkájú, rénszarvasmotívummal ellátott kerámiatálat a termékről leváló fóliaréteg…
Tovább olvasom >