Százötvenezer alkalmi dolgozót vesz fel a Wal-Mart

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2020. 03. 23. 11:05

150 ezer szezonális munkást felvesz a Wal-Mart és több száz millió dollárt fizet ki bónuszként a dolgozóinak a koronavírus miatt – írja a CNBC nyomán a portfolio.hu.


365 millió dollárt fizet ki bónuszként a Wal-Mart a dolgozóknak a koronavírus-járvány miatt. A teljes munkaidőben dolgozó alkalmazottak fejenként 300 dollárt, a részmunkaidős dolgozók pedig 150 dollárt kapnak a megfeszített időszakban. Minden dolgozónak jár, aki március 1-én már a cég alkalmazottja volt, ők április elején kapják meg a pluszjuttatást.

A Wal-Mart további 150 ezer alkalmazottat felvesz május végéig, hogy az üzletekben, a raktárakban és a disztribúciós központokban növelje a munkaerőt, egyelőre csak ideiglenesen. Nem a Wal-Mart az első, aki így tesz, az Amazon a héten jelentette be, hogy 100 ezer dolgozót vesz fel az Egyesült Államokban.

A Wal-Mart részvényei sem kerülhették el a részvénypiaci turbulenciákat, de még így is mintegy 0,5 százalékos pluszban van az árfolyam idén, az egy évvel ezelőtti szinthez képest pedig több mint 20 százalékot emelkedett. (portfolio.hu)

Kapcsolódó cikkeink