Száznál is több étterem csatlakozott a VII. Országos Étterem Héthez

Szerző: trademagazin Dátum: 2014. 09. 17. 10:30

A korábbi évekhez hasonlóan ismét több mint száz felső- és középkategóriás étterem csatlakozott kedvezményes kínálatával az Országos Étterem Héthez, amelyet immár hetedik alkalommal rendeznek meg október 13. és 19. között.

etterem

A www.etteremhet.hu internetes oldalon előzetesen asztalt foglalók minőségi háromfogásos ebéd- vagy vacsoramenüt kóstolhatnak meg a korábbi évekhez képest változatlan, 3300 forintos áron.

Jelenleg 108 fővárosi és vidéki étterem csatlakozott az őszi akcióhoz, listájuk azonban továbbra is bővülhet. Köztük számos olyan étterem is van, amely a magyarországi vendéglátóhelyek toplistáin előkelő helyen szerepel vagy egyenesen Michelin-ajánlással rendelkezik – mondta el az Étterem Hetet bemutató szerdai sajtótájékoztatón Kiss Zoltán, a programot szervező DiningCity étteremajánló képviselője.

Az Országos Étterem Hetet évente kétszer, tavasszal és ősszel rendezik meg. A legutóbbi alkalom rekordot döntött: 112 étteremben 21 ezer 900 vendég kóstolta meg a különleges menüajánlatokat. Sőt, sokan voltak, akik a lehetőséget kihasználva az egy hét alatt több éttermet is kipróbáltak – fejtette ki Kiss Zoltán.

Asztalt foglalni a résztvevő éttermekbe személyes vagy telefonos megkeresés útján nem, csak a www.etteremhet.hu oldalon lehet. A foglalható helyek száma limitált: minden étterem egyénileg határozza meg, hány vendéget fogad a program keretében.

A kínálat széles körű: a magyaros ízek világától kezdve a francia konyha rafinériájáig terjed, de a kínálatból idén sem maradhatnak ki az olasz és a japán konyha különlegességei, valamint a mexikói konyha fortélyai sem.

A DiningCity.com által szervezett program ötlete New Yorkból indult, a holland étteremhét népszerűsége után pedig Belgiumban, Luxemburgban, Ausztriában, Olaszországban, Kínában, Szingapúrban és Magyarországon is bevezették a programot. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink