Szárny, ami mell – A nap képe

Szerző: Trade Horeca Dátum: 2014. 07. 23. 11:28

Amikor először olvastunk a filézett csirkeszárnyról, azt hittük, valami perverz módon elferdített kényelmi termékről van szó. Elképzelhetőnek tartottuk megvalósítását – hallottunk már furcsábbról is: Ferran Adria például megnyúzta a csirkelábat (amit nálunk a levesbe tesznek legtöbbször), és a bőrt kisütve adta.

Az USA-ban a csirkeszárny a gyorséttermek kínálatába tartozik, nálunk a Leroy-szintű helyeken is ráfér az étlapra. Szeretik az amerikaiak is, még evőversenyeket is rendeznek a szárny „műfajában”. Az utóbbi egy-két évben viszont a (tengerentúli) szakmai hírlevelek is mind többször kezdték emlegetni a „csont nélküli csirkeszárny”-elnevezésű fogást. Kevés kutakodás után rájöttünk, ilyenkor hosszúkás formájúra vágott, zaftos csirkemell-darabokról van szó. Biztosan remekül el lehet készíteni, biztosan kényelmes – akár egy szál villával – megenni, ám a „valódi” sült csirkeszárny kedvelői aligha tartanák nagy becsben!

Kapcsolódó cikkeink