Szállodák szövetsége: sikeres évet zárt a turizmus

Szerző: trademagazin Dátum: 2016. 01. 04. 10:20

Sikeres évet zárt a turizmus, éves szinten 16 százalékkal nőtt a turistaforgalom – mondta a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) elnöke az M1 aktuális csatornán.

szall szoba2

Niklai Ákos szerint nemzetgazdaságilag fontos ágazattá vált a turizmus, jelentős a gazdaság-élénkítő és munkahelyteremtő szerepe.

Kifejtette: vidéken nagyon erős a belföldi turizmus, népszerűek a gyógy-, wellness- és kastélyszállodák, amelyeknek a forgalmát a SZÉP-kártya használata is segíti.
Budapest esetében további növekedési lehetőséget rejt magában az üzleti és a kongresszus turizmus, főként, ha 2018-ra elkészül az új budapesti kongresszusi központ – tette hozzá a szövetség elnöke.

Az ünnepek kapcsán Niklai Ákos arra is rámutatott, hogy egy “újfajta életforma” kezd kialakulni, amely szerint egyre többen töltik szállodákban a karácsonyt.

Az MSZÉSZ legfrissebb elemzése szerint -, melyet az MTI kedden adott közre – az év első tíz hónapjában a magyarországi szállodák bruttó forgalma 11,4 százalékkal haladta meg az előző évit, csaknem 280 milliárd forintot tett ki, a bruttó szobaár-bevétele pedig 14,0 százalékkal, 164 milliárd forintra nőtt. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink