Szakított a FedEx az Amazonnal

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2019. 08. 08. 11:02

A FedEx bejelentette, hogy nem hosszabbítja meg az Amazonnal kötött szerződését, tehát a jövőben nem ők szállítják majd az Amazonról rendelt termékeket a vásárlóknak – írja a The Wall Street Journal nyomán a portfolio.hu.

A FedEx és az Amazon közötti szerződés augusztus végégig él, de a szállítmányozó vállalat úgy döntött, nem újítja azt meg. A FedEx már júniusban is kiadott közleményt, akkor a légi szállítmányozási megállapodásnak vetett véget az Amazonnal az USA-ban, most pedig a szárazföldinek is.

A cikk szerint a lépés jól mutatja az egyre növekvő feszültséget az e-kereskedelmi cégek és a hagyományos szállítmányozó cégek között, mivel a nagyobb online cégek már saját szállítói hálózattal igyekeznek kielégíteni a vásárlói igényeket, ez pedig versenyhelyzetet teremt a tradicionális cégek számára.

Úgy tudni, az Amazon nem aggódik amiatt, hogy fennakadások lennének a csomagszállításban a FedEx kilépésével, az általuk szállított csomagokat más szállítócégek és saját hálózatukon keresztül fogják majd elvinni. (portfolio.hu)

Kapcsolódó cikkeink