Szakértő: a légútinál gyorsabban nő a táplálkozási allergiák előfordulása
Gyorsabban nő a táplálkozási allergiákban érintett emberek száma, mint a légúti allergiákkal érintetteké – közölte a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke kedden az M1 aktuális csatornán.
Póta György azt mondta, ennek oka, hogy egyre kevesebb természetes élelmiszert fogyasztanak az emberek, és rengeteg tartósítószer, mesterséges ízfokozó, színezék kerül a szervezetükbe.
A glutén- és laktózérzékenyek száma is a táplálkozási hiba miatt gyarapszik, mert az egészségtelen étrend provokálja a szervezetet – tette hozzá. Jelezte, emiatt egyre fiatalabb korban alakulnak ki az allergiák. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Joya MLIK ÚJ zabital 3,5%-os és 1,8%-os zsírtartalommal 1 l UHT
Teljes, selymes új zabitalaink fantasztikus kényeztetéssel nemcsak közvetlenül fogyasztásban, de…
Tovább olvasom >Magazin: Van miből választani a gluténérzékenyeknek (is)
Erősödő piac, bővülő fogyasztói kör és szélesedő termékkínálat – ez…
Tovább olvasom >Sokak által várt jegeskávékat dob piacra a HELL
Két új termékekkel bővíti ENERGY COFFEE jegeskávé termékcsaládját a HELL.…
Tovább olvasom >További cikkeink
IGD: A retail média és a hatékonyságnövelés fontos lesz 2024-ben
Az alábbi cikkünkben azt az IGD nemrégiben megjelent előrejelzésében felvázolt öt…
Tovább olvasom >Vegán aktivista a Forbes rangos „30 sikeres magyar 30 alatt” listáján
Vida Raul, a Prove magazin alapítója személyében először került fel…
Tovább olvasom >Meghosszabbítja együttműködését az UEFA és a Just Eat Takeaway
A Just Eat Takeaway 2027-ig meghosszabbítja együttműködését az UEFA Bajnokok…
Tovább olvasom >