Szakácsolimpia 2020

Szerző: Trademagazin Dátum: 2020. 02. 14. 10:36

A Magyar Nemzeti Válogatott jól felkészülten vesz részt a február 14-19 között megrendezésre kerülő Culinary Olympics-en, amely helyszínt változtatva átköltözött a 400 ezer látogatót vonzó stuttgarti INTERGASTRA szakkiállításra, ahová közel 2.500 versenyzőt, köztük 40 nemzeti válogatottat, 15 junior válogatottat, 15 közétkeztetési válogatottat, közel 50 regionális csapatot és 1.000 egyéni versenyzőt várnak.

Amiben igazán különleges a verseny, hogy itt nem csak a zsűri kóstolhatja meg a fogásokat, hanem azon szerencsés gasztronómia iránt érdeklődők is, akik hónapokkal előre lefoglalják a számukra izgalmas válogatott menüsorát. Ez alkalommal kevesebb, mint 24 óra alatt elfogyott az összes nemzeti és junior válogatott menüje, összesen.

A 6 óra főzést követően megnyílik az erre az alkalomra speciálisan létrehozott „Nemzetek Étterme – Restaurant des Nations”, ahová a vacsora vendégeit várják (menükből foglalók), akik a 3 óra alatt saját egyéni döntésük alapján bármikor érkezhetnek, megadva ezzel a ritmust a tálalásnak. A csapatnak így végig készen kell állnia, hogy mind a 110 menüsor tökéletesen egyforma legyen mind ízében, mind állagában, mind hőmérsékletében, mind kinézetében. Az pedig végképp nem ismert, hogy a zsűri mikor küldi be a saját rendelését. Előfordulhat, hogy a 24. előételt, 40. főételt és a 62. desszertet kéri ki és értékeli. A sikerhez igazi csapatmunka kell, mégpedig az alapanyagok bepakolásától a konyha elhagyásáig.
Négy napon keresztül folyamatosan mutatkoznak be a nemzeti és nemzeti junior válogatottak, akik speciális, erre az alkalomra létrehozott üvegfalú versenykonyhákban készítik el 6 óra alatt a nemzetüket is megjelenítő 3 fogásos fine dining menüsorukat, még pedig 110 főre.

Szintén különlegessége az eseménynek, hogy itt a kilátogatók közvetlen közelről, szinte testközelből követhetik az eseményeket az üvegfalú konyháknak köszönhetően.

Íme a stuttgarti világversenyre készülő stáb teljes listája: Versenyzők:
– Adamek Balázs – Diófa Étterem, Székesfehérvár
– Bán László – Diófa Étterem, Székesfehérvár
– Babicz János Róbert – Vincent Restaurant & Pastry, Kecskemét
– Hack Barnabás – Platán Étterem, Tata –
– Ételműhely, Budapest Kocsis Marcell – Diófa Étterem, Székesfehérvár
– Kőrösi Fehér Emese – munkahely váltás előtt
– Spekova Friderika – Port Bistro & Cafe, Budapest

Akik a hátteret biztosítják: Krivács András – Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség elnök, igazgató Fenyves Szálloda és Konferencia-központ, Baktalórántháza Barabás Zoltán – Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség alelnök, tulajdonos Barabás Étterem, Debrecen Volenter István – a Nemzeti Válogatott trénere, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség alelnöke, Albatros Party Service executive chefje, Bocuse d’ Or coacha Tímár Attila – Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség Juniorokért felelős megbízott, tulajdonos Tímár Panzió, Gyomaendrőd Petrezselyem Adrienn – A Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség egykori ügyvezetője, most külső segítője Pásztor Zsófia – Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség, titkár Tóth Klaudia – Dégenfeld Kastélymúzeum marketingiroda vezető, Baktalórántháza Gerják Dorottya – Fenyves Szálloda és Konferencia-központ, Baktalórántháza, gyakornok Ambrus György – Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség alelnök, élelmezésvezető Békés Megyei Központi Kórház, Pándy Kálmán Kórház, Gyula Gulyás Károly – Magyar Nemzeti Gasztronómiai Nemzetközi kapcsolatokért felelős személy,

Kapcsolódó cikkeink