Symbol

Szerző: trademagazin Dátum: 2008. 02. 29. 08:00

Pestiesen szólva „nem semmi”, amit az 1778-ban épült óbudai polgárházban találhat a történelmi hangulatra és újdonságokra is fogékony vendéglőjáró. A Symbol megálmodói nemes egyszerűséggel összeszerkesztettek hét (!) különböző kulturális és vendéglátóhelyet az ódon falak közé, építészetileg elképesztő sikeresen ötvözve a műemlék épület értékeit és a manapság hódító minimáldizájn elemeit.
Tiszteletadás ez a komplek-szum. Tisztelgés az óbudai polgárság, és az évszázadokkal ezelőtt itt élt nemzetiségek előtt (ennek megtestesítője a „220 éves pince” névre elkeresztelt étterem, ahol az egykori színes népcsoportok konyhájából kaphatunk ízelítőt), de tisztelgés az egyik legnagyobb magyar sportoló személyének (ez a Puskás „Öcsi” nevét viselő sportpub). A ma divatos vendéglátói trendek szerint az összesen 3000 négyzetméteres alapterületen helyet kap egy kávézó-longue és egy olasz-fúziós étterem. Az évszázados polgárház több száz négyzetméternyi udvara fölé nemes egyszerűséggel üvegtető került (természetesen nyáron nyitható), így elmondhatják, hogy a Symbol Garden Budapest legnagyobb télen és nyáron is üzemelő kerthelyisége. A koktélpult, a tetőszerkezetbe integrált hatalmas látványventilátorok, élőkertek és a műemlék épület történelmi hangulata egyedülálló nem csak Magyarországon, de talán Európában is.
A vendéglátóegységek mellett a tetőtérben alakították ki az esküvők, céges rendezvények, konferenciák és kiállítások, koncertek megrendezésére egyaránt alkalmas rendezvénytermet, a komplexumot pedig a kétszintes, galériás Live Music Club teszi teljessé, ahol alternatív színielőadások, stand-up comedyk is a programba illeszthetők.

Séf: Jászai Tibor, Bartos Péter, Tóth „Csövi” Attila
Budapest III., Bécsi út 56.


Kapcsolódó cikkeink