Suba Levente: „A fenntarthatóság olyan stratégiai pont, ami nélkül nem lehet működni”

Szerző: Gyarmati Orsolya Dátum: 2022. 06. 20. 19:00

Mekkora egy bank karbonlábnyoma? És mennyi egy átlag magyar háztartásé? Hogyan  lehet egy pénzintézet fenntartható, és mit tehet azért, hogy ügyfeleit támogassa ezen törekvéseiben? Többek között erről beszélgetett Suba Levente, a K&H fenntarthatósági program vezetője Krizsó Szilviával a Future Talks június 20-i adásában.

Suba Levente

„Van, aki a szívószálat is ördögtől való dolognak tartja, mások pedig még a klímaváltozás tényét is tagadják” – fogalmazott Suba Levente a magyar lakosság környezettudatossága kapcsán. A szakember elmondta: hazánkban különösen rossz az ingatlanok energiahatékonysága. Ennek javítása érdekében komoly támogatások jelenhetnek meg állami, uniós és banki oldalról is.

Krizsó Szilvia

A beszélgetésben szó esett még az ESG jelentéséről, a fenntarthatóság, mint alapvető stratégiai tényező fontosságáról és hatásáról, a zöld finanszírozás lehetőségeiről, valamint arról, milyen lesz a jövő bankja.

A teljes beszélgetést meghallgathatja és megnézheti az alábbi platformokon, a linkekre kattintva:

Youtube:

https://www.youtube.com/watch?v=HvwUgPSQxfA

Facebook:

https://www.facebook.com/trademagazin.hu

Soundcloud:

https://soundcloud.com/trade-magazin

Spotify:

https://open.spotify.com/show/1imr2D62BIXEzsr5RNABLu

Trade magazin:

https://trademagazin.hu/hu/rendezvenyek/future-talks-business-podcast/

Minden héten hétfőn 17 órakor új adással jelentkezik a Future Talks Krizsó Szilviával, a Trade magazin business podcastja.

 

 

Kapcsolódó cikkeink