Stella Artois: A karácsony tündöklő csillaga

Szerző: trademagazin Dátum: 2015. 12. 11. 11:10

Sok-sok évvel ezelőtt a népszerű, belga Artois sörfőzde, különleges karácsonyi sörrel örvendeztette meg szülővárosa, Leuven lakóit, mely mind ízvilágában, mind pedig megjelenésében tökéletesen illett az ünnep hangulatához. A sör később megkapta a Stella nevet (latinul csillagot jelent), így szimbolizálva az ünnepi asztalt beragyogó fényt, amely megkoronázza a karácsonyi összejöveteleket.

stella artois

A több száz éve működő leuveni sörfőzde a 1926-ban egy különleges sört álmodott meg, melyet eleinte csupán időszakos, karácsonyi sörnek szántak. A sör, melyet Stella-nak neveztek, bevezetését követően akkora népszerűségnek örvendett, hogy egész évben történő értékesítése mellett döntött a sörfőzde. Így született meg a Stella Artois.

A Stella Artois ma már a világ egyik legnépszerűbb belga prémium söre, amelyet egy olyan sörfőzde adott a világnak, amely 1366 óta a belga sörhagyomány része. A kiváló minőségű világos sört sajátosan telt, frissítő karakteres íze teszi különlegessé.

A minőség és az ünnepi alkalmak napjainkra elválaszthatatlanul kötődnek a Stella Artois sörhöz, amely egyedi formatervezésű kehelyben felszolgálva emeli a karácsonyi összejövetelek fényét.

Kapcsolódó cikkeink