Stand Bistro

Szerző: trademagazin Dátum: 2009. 07. 01. 08:00

Minden szempontból elegáns egyszerűség jellemzi a belvárosi Sas utcában kialakult vendéglátónegyed legújabb szereplőjét, a Stand Bistrot. A koncepció szerint az elnevezés a piaci standokra utal, ugyanis ezek a fellelési helyei a friss, házias, jó ízű alapanyagoknak, melyek az új bisztró alapelemei.Kötetlenebb, lazább, ugyanakkor nyugalmat sugárzó, egységes a belsőépítészeti kialakítás. A reggel nyolctól késő estig üzemelő üzletben a korai órákban – ahogy ez egy bisztrónál természetes – reggeliféleségekkel, kávéval indítanak, majd a déli időszakban a menü veszi át a sort. Kétféle leves, illetve előétel, háromfajta főétel és két desszert, ebből kombinálhatja össze magának mindenki a háromfogásos menüt – nem tévedés, mindösszesen 1200-ért. Az esti órákban az á la carte étlap és a borlap kerül a fókuszba. A főcsapást az egytálételek jelentik, a konyha főképpen a hagyományos magyar ételekkel operál, de nem újragondolva (ahogy az manapság trendi), hanem csak egy pici csavarral születnek a szép dolgok. Az ételválasztékot a főképpen kevésbé ismert, kézműves kis borászatok típusaiból összeállított borválaszték egészíti kerekké.

Budapest V., Sas u. 3.
Kreatív konyhafőnök: Segal Viktor
Konyhafőnök: Uti Attila • Tervező: Ottlik György

Kapcsolódó cikkeink