Stabilitás és fejlesztés a Magyar Cukornál
Noha Magyarország nettó cukorimportőr lett, a vezető magyar fogyasztói márka, a Koronás Cukor továbbra is Magyarországon, a kaposvári cukorgyárban készül. Az elmúlt időszak gyárbezárásai után az egyetlen talpon maradt magyar cukoripari vállalat, a Magyar Cukor Zrt. továbbra is bizakodó: fenntartja, sőt jövőre várhatóan bővíti termelését – hangzott el a cég december 10-i sajtóbeszélgetésén.
Egyrészt 2008-ban kiváló volt a cukorrépatermés, az EU-kvóta szerint hazai termelésben előállítható 105 ezer tonna cukor Kaposváron készül. Másrészt a 2007-ben üzembe állított biogáztermelő berendezés rendkívüli módon bevált. A feldolgozási kampány során keletkező cukorrépaszeletet és ‑törmeléket hasznosító egység a kampány során szükséges energia közel felét adja – ez egy közepes magyar város fogyasztásának felel meg. A kampány után pedig a berendezés még jó ideig biztosítja az üzemhez kapcsolódó épületek fűtését és melegvíz-ellátását is.
A biogáz segítségével a gyár kapacitását is növelni kívánják, a cukorfinomítási technológia fejlesztésével.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Fokozatosan növeli a fenntartható pamut arányát saját márkás textiltermékeiben a Lidl
A Lidl célul tűzte ki, hogy 2022 végéig 100%-ban fenntartható…
Tovább olvasom >Self scanning: új szolgáltatással segíti a dm a gyors bevásárlást!
Önálló, érintkezésmentes és gyors bevásárlás? A dm új szolgáltatást vezetett…
Tovább olvasom >Vitaminitallal erősít a HELL ENERGY
Új termékkategóriával bővíti kínálatát a HELL ENERGY Magyarország Kft. a…
Tovább olvasom >