SPAR Együttműködés a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal

Szerző: trademagazin Dátum: 2007. 12. 14. 00:00

December 14-19. között 12. alkalommal gyűjt tartós élelmiszert a legszegényebbeknek karácsonyra a Máltai Szeretetszolgálat a SPAR Magyarország Kft. 119 üzletében.

A gyűjtésben, annak előkészítésében, az adományok csomagolásában és szétosztásában több száz segítő vesz részt, hiszen csakis így oldható meg, hogy hat napon át, nyitástól-zárásig átlagosan 3 önkéntes jelen lehessen minden üzletben és karácsony előtt az adományok még célba érhessenek. Az önkéntesek munkahelyi, ifjúsági, plébániai közösségekből, iskolákból jelentkeznek a Szeretetszolgálat aktivistáinak felhívására.

Az összegyűjtött adományokat egyrészt a Máltai Szeretetszolgálat 150 helyi csoportja által támogatott, illetve a Szeretetszolgálat által fenntartott mintegy 200 intézmény látókörébe került nélkülözők kapják, akik évközben is hozzájuk fordulnak. Az önkormányzatok szociális referenseitől is kérnek és kapnak olyan címeket, ahol az egyedül élő idős, vagy sokgyermekes rászorulók örömmel fogadják a karácsonyi élelmiszercsomagot.

A 2006-os akció során 95 üzletben mintegy 110 tonna tartós élelmiszer gyűlt össze, közel 16.000 rászorulónak tették szebbé a Karácsonyt.

Kapcsolódó cikkeink