Spanyolországban növényi alapú libamájat kínál a Nestlé

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2022. 12. 06. 09:36

A Nestlé vegetáriánus és vegán márkája, a Garden Gourmet kínálatában immár új, növényi alapú libamáj – Voie Gras – is kapható a a spanyol piacon.

A vállalat a Voie Gras-t határozott ideig kínálja a vásárlóknak Katalónia, Levante és Madrid egyes Carrefour-üzleteiben – közölte a vállalat.

A Voie Gras növényi zsírokból, szójafehérjéből és egyéb összetevők, így például miso, élesztő, pörkölt szezámmag, gombapor és fehér szarvasgomba aromaolaj felhasználásával készül.

A terméket a Nestlé Németországban található K+F központjában hozták létre, ahol más húshelyettesítő termékeket, például a Sensational Burger-t is kifejlesztették.

A Garden Gourmet 2022 elején dobta piacra a vegán tonhalkonzervet, a Vuna-t azzal a céllal, hogy növényi alapú portfoliójának piaci helyzetét stabilizálja Spayolországban.

“A Garden Gourmet-nél továbbra is vezető szerepre törekszünk a flexitariánus életmód szegmensben” – nyilatkozta Ignacio Rosés, a Nestlé Spanyolország culinary director.

“Spanyolországban fogy világszerte a második legtöbb libamáj. Az utóbbi években azonban a fogyasztás visszaesett, egyebek mellett az állatjóléttel kapcsolatos aggodalmak fokozódása miatt. Erre tekintettel igyekeztünk vegán alternatívát fejleszteni, amely a fogyasztás szempontjából legfontosabb karácsonyi időszakban forradalmi újítás lesz a spanyol ünnepi asztalokon.”

Rosés hozzátette, hogy “az összetevők egyensúlyának és kombinációjának köszönhetően a Voie Gras íze, megjelenése és textúrája olyannyira hasonlít a hagyományos Foie Gras-hoz, azaz libamájhoz, hogy a flexitariánus fogyasztók elkészítés közben sem érzékelnek semminemű különbséget a hagyományos termékhez képest”.

ESM

Kapcsolódó cikkeink