Tésztafák – A nap videója

Szerző: Trade Horeca Dátum: 2015. 08. 27. 10:53

Ahogy a „problémát” már korábban is felvetettük: régen mintha komolyabban vették volna az emberek az április elsejéket nálunk, úgy értjük, komolyabban vicceltek! Az angolok és az amarikaiak viszont imádják a bolondok napi poénokat, és szívesen ugratják egymást. Sőt. A gyorsétteremláncok néha reklámcélokra is „használják” az időpontot.
A Burger King néhány éve például „balkezes whoppert” mutatott be (többek között harmincmillió balkezes polgárnak) az USA Today című lapban, egész oldalas hirdetésben. A fasírtot, salátalevelet, paradicsomot, savanyúságot és egyebeket – a menüajánlat szerint – 180 fokkal elfordították. Annak ellenére, hogy másodikán a BK újabb hirdetésben tette közzé, hogy a „balkezes whopper” áprilisi tréfa volt csupán, állítólag sokáig álltak érte sorba az emberek.

Megvettük a „Szabadság harangot” – ezzel az ötlettel lepte meg 2001-ben egy New York Times-beli hirdetésben a bolondok napján a mexikói ízeket kínáló Taco Bell lánc (nevéhez híven egy harang szerepel a logójában). A philadelphiai Nemzeti Történelmi Parkban lévő harangot ezentúl „Taco Liberty Bell”-nek kell nevezni – szólt a szöveg. Több ezer felháborodott ember hívta fel a parkot és az étteremláncot ezen a napon, hogy tiltakozzon az eljárás ellen.

A legjobb gasztronómia témájú április elsejei átverésről a közelmúltban találtuk egy videót: a BBC 1957-ben mutatott be egy filmet a svájci spagettibetakarításról. Most már készséggel magunkévá tesszük a tudomány mai elképzeléseit értelmi képességeink fejlődéséről, tudniillik, hogy egy-két generációnyi idő alatt rengeteget nő az emberiség átlag IQ-ja; akkor a tv-állomásnál rengetegen jelentkeztek a részletekért…

Kapcsolódó cikkeink