Sörtérképpel hívják fel a figyelmet szolgáltatásaikra Ausztriában a büki vállalkozók

Szerző: trademagazin Dátum: 2012. 01. 18. 12:00

Sörtérképpel hívják fel a figyelmet szolgáltatásaikra és termékeikre a magyar vállalkozók egy ausztriai építőipari kiállításon – közölte az MTI-vel szerdán Kerekes Szilárd, a bükfürdői vállalkozókat tömörítő érdekvédelmi szervezet elnöke.

Csütörtökön a burgenlandi Oberwartban nyitja meg kapuit az az építőipari expo, amelynek keretében a vasi vállalkozók is keresik a lehetőségeket a régió építőipari piacán. A Baumesse Oberwart szakkiállítást és szakvásárt, mely a West-Pannon Eurégió egyik legjelentősebb építőipari rendezvénye vasárnapig tart nyitva.

A Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a Burgenland Messe Betriebs GmbH-val és a Burgenlandi Gazdasági Kamarával együttműködve a Regionet aktív projekt keretében lehetőséget biztosít a régió építőipari vállalkozásai részére szakmai fórumon való részvételre is.

A rendezvényen osztrák és magyar szakértő előadók az energia visszanyerésére alkalmas és energiatakarékos építési technológiák kérdéseiről, továbbá a megújuló energiák hasznosításához kapcsolódó szakemberképzésről tartanak tájékoztatót.

A szakmai bemutatkozók mellett, a büki vállalkozók sörtérképet is visznek magukkal, hogy az osztrák szakembereknek bemutassák azt a fajta összefogást amely a helyi vállalkozókat jellemzik. Úgy vélik, a sörtérképnek köszönhetően oldottabbak lesznek a tárgyalások és talán arra is van esély, hogy a határ túloldalán élőket átcsábítsuk Bükfürdőre. Ott a helyszínen ismerkedhetnek meg a vállalkozók szakmai tudásával, a helybéli kiaknázatlan lehetőségekkel – mondta Kerekes Szilárd, a Bükért Vállalkozók Szövetségének elnöke.

Bükfürdőn tavaly készítették el különleges sörtérképet, amelyet ha a vendég követ és elegendő sört iszik, akkor fodrász, a fogorvos, de még a zöldséges és néhány építőipari vállalkozó is kedvezményt ad Bükfürdőn.

A térkép azokat a jó színvonalú helyeket mutatja be, amelyeket érdemes 4-5 napos tartózkodás alatt végigjárniuk a turistáknak. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink