Sonae MC: komoly játékos az újrahasználható csomagolás terén

Szerző: Trademagazin Dátum: 2021. 01. 25. 12:53

Portugáliában a Sonae MC-t választotta az Ellen MacArthur Alapítvány éves jelentése a legjobbnak a többször használatos, újrahasznosított és komposztálható csomagolás tekintetében. A kereskedelmi lánc 4. helyen végzett a csomagolásaiban alkalmazott újrahasználható műanyag arányát tekintve, megelőzve ezzel a Starbucksot és a Delhaize-t, miközben a Carrefour, a Marks&Spencer és a Walmart előtt 7. lett az újrahasznosított, többször használatos és komposztálható csomagolások arányát tekintve.
A vállalat számára a legnagyobb kihívás a körforgásos gazdálkodás garantálása, amelyben az anyagok élettartamát nem csupán meghosszabbítja, de azt is lehetővé teszi, hogy az a természetbe kerüljön, illetve a többi szeméttel együtt kerüljön elégetésre.

A Sonae MC célja, hogy 2025-re valamennyi Continente márkás műanyag csomagolás költséghatékony módon többször használatossá vagy újrahasznosítottá váljon. A Continente lánc 2020-ban több mint 4200 tonna szűz műanyagot iktatott ki, ami a 2019 áprilisában bejelentett 2200 tonna/év mennyiségnél 90%-kal több.


Kapcsolódó cikkeink