Sikeres volt az AGROmashEXPO

Szerző: trademagazin Dátum: 2012. 01. 31. 12:20

Az előzetesen összesített adatok szerint több mint 25 ezer érdeklődő kereste fel a 30. AGROmashEXPO kiállítást a Hungexpo vásárközpontjában, ez 25 százalékkal több, mint az utóbbi évek átlagos látogatószáma – tájékoztatta Pákozdi József, a múlt hét második felében megrendezett kiállítás sajtófőnöke az MTI-t.

Közölte: a szakmai bemutatót 200 kiállító részvételével, 20 ezer négyzetméter kiállítási területen rendezték meg. Az agrárseregszemle komoly támogatást kapott a Vidékfejlesztési Minisztériumtól (VM), az Agrármarketing Centrumtól (AMC) Kht., illetve a hazai mezőgépgyártókat tömörítő Mezőgépgyártók Országos Szövetségétől (MEGOSZ) és a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetségétől (MEGFOSZ) – tette hozzá a sajtófőnök.

A kísérő események között több mint 30 szakmai előadás szerepelt, köztük például a VM agrárfinanszírozás lehetőségeiről szóló előadásai. Emellett a hannoveri bemutatást követően először ezen az árumustrán találkozhatott a nagyközönség az év traktoraival, amelyek a kiállítás kiemelkedő látványosságai között szerepeltek és a gazdálkodók ezreit vonzották a standokra.

Az idei termékversenyen 3 nagydíjat, négy különdíjat és 10 elismerő oklevelet nyertek a sikeres pályázók. A díjazottak termékei pedig ugyancsak a legnépszerűbb látnivalók között szerepeltek. A kiállítók álláspontját tükröző vélemények alapján az idei – új koncepció alapján szervezett – AGROmashEXPO beváltotta a kiállítók és a szervezők várakozásait – mondta a sajtófőnök. Az agrárgazdálkodást az inputanyagoktól a logisztikáig átfogó tematika a korábbiaknál is több érdeklődőt vonzott.

Népszerűek voltak a szakemberek és a látogatók körében az AGROmashEXPO kísérő rendezvényei is: a Magyar Kert, valamint a Szőlészet és Pincészet kiállítások – mondta Pákozdi József. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink