SodaStream: a szénsavas víz nagy melegben tovább eltartható

Szerző: trademagazin Dátum: 2015. 07. 30. 11:07

A szénsavas víz tovább eltartható a melegben, megfelelően hűtve pedig a vérkeringést is felpezsdíti. Ennek köszönhetően több hőt tudunk leadni, így nyáron különösen előnyös lehet a fogyasztása. A szódát már több mint 160 éve ismerjük, ami nem csak önmagában frissítő, hanem a fröccs elengedhetetlen kelléke. Ismét egyre többen készítenek otthon szénsavas vizet, egyrészt a retró hullám feléledésének, másrészt a modern készülékeknek köszönhetően.

szensavNyáron még nagyobb figyelmet kap az elegendő folyadékfogyasztás, különösen a kánikula idején. A csapvíz kontra ásványvíz vitája ilyenkor újra fókuszba kerül, ahogy a szénsav szervezetre gyakorolt hatása is.

A nagy melegben a szénsav lehet a barátunk
„A szénsavas víz egyik nagy előnye, hogy tovább eltartható meleg időben is, a mikroorganizmusok lassabban szaporodna savas környezetben. Éppen ezért már évtizedekkel ezelőtt is szódavizet biztosítottak a munkásoknak a nagy melegben védőitalként” – hívja fel a figyelmet Rutai Gergely, a SodaStream magyarországi szakértője. Kiemeli: nyáron pedig különösen előnyös a fogyasztása, ugyanis kitágulnak az ereink, jobb lesz a keringés, ezáltal a szervezet pedig jobban hűti magát.

Fröccshöz inkább szódát
A szódavíz Hungarikum, pár évtizedre viszont háttérbe szorult a fogyasztása – különösen a palackozott ásványvizek megjelenésével. Ezekről a vizekről pedig egyáltalán nem lehet tudni, hogy mennyi ideig állnak a palackban mielőtt eljutnak a fogyasztóhoz. A Sodastream szakértője elmondta: Magyarország abban a szerencsés helyzetben van, hogy a csapvíz az ország legtöbb területén nemzetközi szinten is kiemelten jó minőségű. Éppen ezért érdemes megfontolni az otthoni italkészítést, az ásványvizes palackok cipelése helyett. Érdekes továbbá, hogy egyes szénsavas ásványvizek megváltoztathatják a bor ízét, így a bort inkább szódával érdemes felönteni, ezzel pedig a magyar hagyományokhoz és a fröccs mítoszhoz is hűek maradhatunk.

Fő a biztonság
Ma már különösen kényelmesen és egyszerűen készíthető szénsavas víz vagy üdítő az otthoni szódakészítő gépek segítségével. Ezeknek a szerkezeteknek további előnye, hogy állítható a szénsav erőssége, így enyhe, közepes, vagy erős buborékos italt is előállítható. „Figyeljünk arra, hogy az otthoni szódagépünkhöz ellenőrzött körülmények között töltött patront használjunk, mert így lehetünk biztosak a megfelelő működésben és minőségben” – összegez Rutai Gergely.

A SodaStream-ről:

A Soda-Club az otthoni szénsavasító készülékek (HCS – home carbonation systems) piacvezető gyártója és forgalmazója. Szénsavasító berendezéseivel 45 országban van jelen, gépeit 15 millió háztartásban használják rendszeresen. Becslések szerint évente mintegy 800 millió liter szódát készítenek készülékeik segítségével, így a SodaStream felhasználói közel 500 millió PET-palackkal kevesebb hulladékot termelnek. Ennek köszönhetően a műanyag palackok gyártásával és szállítmányozásával együtt járó környezetterheléstől is megóvják a természetet. A SodaStream termékeivel a környezettudatos választás lehetőségét kínálja vásárlóinak.

A SodaStream gépek magyarországi forgalmazását 2008-ban kezdték meg a viszonteladói hálózat kiépítésével, amelynek köszön¬hetően jelenleg közel 450 boltban érhetőek el a termékek, és az üzletek száma folyamatosan bővül.

Címkék: , ,

Kapcsolódó cikkeink