Sarkozy marhákat küldene Oroszországba

Szerző: trademagazin Dátum: 2010. 10. 11. 05:51

Sarkozy francia elnök felszólította orosz kollégáját, hogy vegye újra fontolóra azokat az “igazságtalan kereskedelmi akadályokat”, melyeket az orosz fél a francia élőállat és hústermékek bevitelével szemben emelt – írja a Világgazdaság Online.

“Számunkra nem tünnek igazságosnak ezek az intézkedések, amelyek a francia farmerek és üzletemberek ellen irányulnak. A tudományos alapjuk is megkérdőjelezhető” – írta a francia elnök Medvegyev két hét múlva esedékes franciaországi hivatalos látogatása előtt az Itar-TASZSZ tudósítása szerint.

Sarkozy arról beszélt, hogy az importra szánt marhákat az orosz határtól 20 kilométeres körzetébe érve be kell oltani, ez pedig az elnök szerint komoly akadályt jelent a francia exportőrök számára. Sarkozy nehezményezte, hogy az orosz fél a kergemarhakór ellen is védekező intézkedéseket tesz, annak ellenére, hogy ezek szükségtelenné váltak, miután Franciaország leküzdötte a betegséget.

“Amikor az Ön országa szeretne a mi támogatásunkkal csatlakozni a Kereskedelmi Világszervezethez, az ilyen intézkedések fenntartása nem felel meg a gazdasági és politikai együttműködésünknek” – hangoztatta a francia elnök.

Kapcsolódó cikkeink