Salátát temeszt a Toshiba

Szerző: trademagazin Dátum: 2014. 11. 17. 11:12

Új, az eredeti profiltól teljesen eltérő tevékenységbe fogott a Toshiba, a zöldségtermesztésbe. A japán technológiai vállalat átrendezte egy üresen álló flopigyára sterizitált szobáját, ahol most salátákat és más zöldségeket termeszt. A termékek e hónap végén már piacra is kerülhetnek.

salata

Az üzemben 300 millió fej salátát tudnak termeszteni egy év alatt, nincs is ennél nagyobb salátagyár Japánban. A saláta mellett kétféle spenótot, endíviát (salátakatáng), mángoldot, bormustárt és mizunát termesztenek. A tervek szerint értékesebb növényeket is nevelnek majd, például gyógynövényeket; citromfüvet, bazsalikomot, kaprot, fodormentát és koriandert

Mint sok más elektronikai gyártó, a Toshiba is erősen megszenvedte a globális pénzügyi válságot, ezért most új forrásokat keres a növekedésre. A vezetők szerint a zöldségtermesztés várható bevétee 50 millió dollár körül lesz. Hasonló mezőgazdasági egységeket hoznának létre Oroszországban és a Közel-Keleten is.

Az üzemben rengeteg Toshiba-terméket használnak, ultraibolya világítást fertőtlenítéshez, légkondicionálást, címkézést, antibakteriális tisztítótechnológiát, monitorozó szoftvereket, biztonsági kamerákat.

Az üzemben a világítás és a víz kontrollálásával szabályozni tudják a hungarocell lapokban növekedő növényeket, tápértéküket, ízüket, emiatt várhatóan nem lesz olcsó mulatság a megvásárlásuk. (index)

Kapcsolódó cikkeink