Retro Café

Szerző: trademagazin Dátum: 2010. 04. 27. 08:00

Magasan pozicionált éttermek tulajdonosai szoktak kisebb, egyszerűbb „leányüzletet” nyitni az első közelében – ennek sok lehetséges magyarázata közül az egyik legkézenfekvőbb az, hogy nagyobb célcsoportot tudnak elérni „egy füst alatt”.A főváros XI. kerületében viszont egy középosztályt kiszolgáló hely, a Café Rotana gazdája döntött úgy, hogy 30 méterrel arrébb egy kocsmát is nyit. A tulajdonos szír szletember elve az volt, hogy a vendégek az adottságokhoz mérten jól érezzék magukat a temetkezési irodából a lehető legminimálisabb pénzen létrehozott pincehelyiségben.

Retro Café

Retro Café

Néhány apró kreatív ötlet a helyiség át-nemalakításához: egyszerű ácsolt pult, bútor az Ecseriről! De a hely nem ettől retro, hanem a fotókkal telerakott fal miatt (legtöbbje fekete-fehér fénymásolat és reklámplakát), amelyek a főnök egyetemi évei iránt érzett nosztalgiáját fejezik ki, és „hőseit” ábrázolják: Che Guevara és Castro, Puskás Öcsi, Marilyn Monroe, James Bond. Talán nem ők, de valami biztosan van a Retro Caféban, ami idevonzza a környék számos kollégiumának diákjait is.

A konyha melegszendvicset és rágcsálnivalókat jelent, van a kínálatban egy csapolt és 6-8-féle palackos sör, egy soproni folyóbor, kéttucatnyi pálinkaféle és más égetett szeszek, és van „marketing” is: minden hónapban más prémium röviditalból kerül egy feles 280 forintba.

Retro Café, Budapest XI., Bocskai út 29

Kapcsolódó cikkeink