Rengeteg pénz ragadhat be a SZÉP-kártyákon

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2018. 04. 13. 10:28

A SZÉP-kártya birtokosok életében fontos dátum május 31-e, ugyanis eddig az időpontig el kell költeniük a munkáltatótól 2016-ban kapott, eddig fel nem használt juttatásokat – idézi az MKB Bank közleményét a Világgazdaság Online.

Mindennapos fizetőeszközzé vált a hét évvel ezelőtt bevezetett MKB SZÉP-kártya, felhasználóinak száma meghaladta a 222 ezer főt. Idén márciusig mintegy 77,4 milliárd forint juttatás érkezett a plasztikokra, melyből a kártyabirtokosok kifizetései által megközelítőleg 69 milliárd forint már vissza is áramlott a magyar gazdaságba.

Május 31-ig még hátra van másfél hónap, de minden eszközt megragadunk arra, hogy tájékoztassuk tagjainkat arról, hogy az MKB SZÉP-kártyákon még mintegy 615 millió forint vár elköltésre a munkáltatóktól 2016-ban kapott, eddig fel nem használt juttatásokból – mondta el Dr. Nagyiványiné Fodor Katalin, az MKB Nyugdíjpénztárt és Egészségpénztárt Kiszolgáló Kft. ügyvezető igazgatója.

Ez a lehetőség kártyabirtokosok 19 százalékát érinti. Az elmúlt egy hónapban, kizárólag a lejáró egyenlegekből közel 115 millió forintot költöttek el a SZÉP-kártya birtokosok Fodor szerint.
Az MKB SZÉP-kártya 21 506 elfogadóhelyén a vendéglátás alszámla a legközkedveltebb, ezt a szálláshely alszámla követi. A bank tapasztalata szerint a legváltozatosabb szolgáltatási körrel rendelkező szabadidő és rekreációs alszámla lehetőségeivel élnek legkevésbé kártyabirtokosaink.

A szabadidő és rekreációs alszámla lehetőségei között találhatóak a speciális gyógyászati technikák, homeopátiás kezelések, bizonyos egészségügyi vizsgálatok, masszázs, látásvizsgálat, lovas oktatás, sporthorgászat, fogászati terapeuták, szájhigénikusok tevékenysége, de még beszédterápia vagy akár táboroztatás is finanszírozható a terhére.

Természetesen az alacsonyabb összegeket is el lehet költeni, cukrászdákban, növény- és állatkerti belépőkre vagy sétahajó jegyre is akár az egész család számára – hangsúlyozza a közlemény. (Világgazdaság Online)

Kapcsolódó cikkeink