Régi idők piaca vár a Népligetben

Szerző: trademagazin Dátum: 2014. 08. 25. 11:30

Múltidéző Piactérré változik három napra a Népliget. A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) szeptember első hétvégéjén ingyenes, háromnapos családi fesztivált szervez Budapest legnagyobb közparkjában.

multidezo

A már pénteken esti koncertekkel kezdődő rendezvényen idézik fel a korabeli vásár hangulatát, a szervezők ezzel, a már hagyománnyá vált eseménnyel tisztelegnek a régmúlt idők vállalkozó szellemű polgárai és családjai előtt, akik alapítóként közreműködtek a kamarai rendszer megalkotásában, és akik 1850-ben letéteményesei voltak az első Pesti Kereskedelmi Kamarának. A céhek korától napjainkig ugyanis a kézművesség, a kereskedelem és a gasztronómia mindig központi eleme volt a fővárosi iparosok világának, így a budapesti börzéknek és piacoknak is. A mostani rendezvény látogatói nem csak megismerhetik, de ki is próbálhatják a hagyományos kézműves-foglalkozásokat, illetve elsajátíthatják az agyagozás és fafaragás fortélyait is, de fonhatnak kosarakat is. A hagyományőrző eseményen egész nap változatos, vásári forgatagot idéző programok többek között zászlóforgatás, tűzzsonglőrök, állatsimogató, táncház, népi játékok és ősi mesterségek várnak mindenkit.

A karneváli hangulatból a zene sem hiányozhat! A BKIK színpadán könnyűzenei és jazz koncertekkel, Somló Tamással, Dj. Dominique-kel és a Zanzibar-ral, bábelőadásokkal, táncházzal és népzenei előadásokkal szórakoztatjuk a Népligetbe látogató közönséget.

Várjuk Önt is szeptember 5-7-én a Népligetben, a Múltidéző Piactéren!

A rendezvény az érdeklődők számára ingyenes.

További információ: www.nepliget.eu

Kapcsolódó cikkeink